Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2011. március 1., kedd

Tisztázni kell az önkormányzatok helyét

A minap találtam egy érdekes média cikket a Sonline Internetes oldalon, melynek linkje  a Médiafalon olvasható.
Azonban e cikkből egy részt szeretnék itt kiragadni és beszúrni ide, mivel úgy érzem, hogy van benne néhány valós alap. Azonban nem értünk egyet ezzel a mondattal "kényelmes helyzetet teremtett az önkormányzatok számára, ám igen gyatra volt a hatékonysága.", mivel sok önkormányzati intézmény működtetésében nagy segítséget nyújtottak eddig is a közmunkások. 
Kíváncsian várjuk az Április 30-ai változásokat, és nagyon sokan bízzunk benne, hogy az értelmes munkavégzés és az önkormányzatok által vállalat intézményes alapellátásokat biztosító munkáltatókat a korábban már bizonyított rendszer alapján ismét kedvező helyzetbe hozzák!

Sonline 2011. 02.24.
". Juhász Tibor keményen bírálta az előző kormány 2009-es közmunkaprogramját, azt mondta: kényelmes helyzetet teremtett az önkormányzatok számára, ám igen gyatra volt a hatékonysága.

– Egy felmérés szerint ötven százalékban nem érdemi munkát végeztek a programban résztvevők, csak azt az illúziót keltették, hogy az embereknek van munkájuk – hangoztatta
 Juhász Tibor. – Az április 30-val megváltozó törvény az álmunkahelyek helyett valósakat teremt, még pedig két oldalról: egyrészt az állami közfoglalkoztatás keretében, illetve önkormányzati oldalról. Utóbbi több évre előre tervezett szakmai átgondoltságot igényel, olyan érdemi munkákat sorolnak majd ide, melyet amúgy is elvégeznének az intézmények."