Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. február 28., kedd

Nyílt levél a magyar politikai pártoknak

sakál- Oldalunkon lezárult, a kérdéskör melyet a  közmunka vállalók megkülönbözésével kapcsolatban bocsátottunk szavazásra. Az eredmény szerint  az "ÖN EGYETÉRT-E A KÖZMUNKÁT VÉGZŐK MEGKÜLÖNBÖZTETÉSÉVEL, BÉREZÉSÉVEL?" kérdésünkre 129-en szavaztak NEM válasszal és csak 5-en az IGEN válasszal. 

ÖN EGYETÉRT-E A KÖZMUNKÁT VÉGZŐK MEGKÜLÖNBÖZTETÉSÉVEL, BÉREZÉSÉVEL?

Igen
  5 (3%)
Nem 
  129 (96%)
Tartózkodom 
  0 (0%)

Szavazatok száma: 134
Közvélemény-kutatás lezárva

Csapatunk úgy gondolja, hogy ezen eredmény önmagáért beszél, ezért az ügyben megkeressük a döntéshozó pártok képviselőit, amely alább olvasható (a képre kattintva az nagyítható).



2012. február 27., hétfő

KÖZFOGLALKOZTATÁSI HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG Sajtótájékoztatója

sakál- Értékteremtő, a köz számára hasznos közfoglalkoztatás a cél Magyarország 2012. évi költségvetése 132,2 milliárd forintot irányzott elő és biztosított a közfoglalkoztatásra” – emelte ki Papp Károly közfoglalkoztatási helyettes államtitkár a 2012-es közfoglalkoztatási programokról szóló sajtótájékoztatón.
A sajtótájékoztatón Hegedűs Zsuzsa is beszélt. Az egész sajtótájékoztató csak duma, tudjuk nagyon jól, hogy Hegedűs Zsuzsa és Orbán Viktor kiket támogat. Van még napos csibe, de minket magyar embereket már ne nézzen madárnak a FIDESZ!

A sajtótájékoztató itt nézhető meg:

Közmunka Békésen

sakál-Békésen is elindult az idei közmunkaprogram. A riportban elhangzik, hogy az országos START munkaprogramok adminisztrációs problémák miatt, csak most tudtak, illetve tudnak elindulni.

2012. február 26., vasárnap

Sikertelen Közmunka Dombóvárott

sakál- "44 közmunkás maradt munka nélkül Dombóváron, miután a közfoglakoztatásért felelős helyettes államtitkár szerint a tervezett beruházás nem feleltethető meg a kistérségi startmunka mintaprogram mezőgazdasági pillérjében meghatározott céloknak."  Így szívatja a Fidesz azokat a településeket és városokat, ahol nem az Ő emberük ez első(!)


Bebukott a közmunka program Dombóváron

TEGNAP | 15:40

Szabó Loránd itt még a csikkek ellen hadakozott Fotó: szabolorand.hu

44 közmunkás maradt munka nélkül Dombóváron, miután a közfoglakoztatásért felelős helyettes államtitkár szerint a tervezett beruházás nem feleltethető meg a kistérségi startmunka mintaprogram mezőgazdasági pillérjében meghatározott céloknak. A programban az egyik önkormányzati képviselő cége is juttatásban részesült, az önkormányzat százezreket bukott.

Szabó Loránd polgármester szerint a tavaly nyáron indított START mintaprogramot már indulásakor több furcsaság vette körül. Elmondása szerint a baloldali képviselők és a polgármester már akkor felhívták a figyelmet arra, hogy Dombóváron nincs hagyománya az intenzív zöldségtermesztésnek, nem látszik az a szakember-gárda, amely megfelelően tud koordinálni egy ilyen programot, valamint hiányzik a legfontosabb elem, a felvásárlói hálózat, amely az esetlegesen megtermelt zöldséget átveszi és felhasználja, és természetesen még fizet is érte. A helyi Fidesz képviselőcsoport szóvivője, Nagy Roland szerint viszont nincs összefüggés az eredeti koncepció, és a program megszűnése között, hiszen nem készülhettek fel előre a mostani kormánydöntésre - véleménye szerint már az eredmény, hogy tavaly munkát tudtak adni 44 embernek.

Szabó szerint egy botrányos ingatlan bérlés már az induláskor rányomta bélyegét a projektre, mivel a fideszes önkormányzati képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a szintén önkormányzati - jobbikos - képviselő, Csehi Zoltán cégének ingatlanját pályáztatás nélkül bérelje telephelyként a program végrehajtója, a Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft.. Mindez Nagy szerint a körülmények szerencsés összejátszása miatt alakult így, hiszen Csehi ingatlanja épp a művelt terület mellett volt található, így ideális elhelyezési lehetőséget nyújtott a munkásoknak. A jobboldali képviselő hozzátette: az ingatlan havi bérleti díja 60 ezer forint volt, ami nem sokkal több, mint a rezsiköltségek.

A polgármester szerint az önkormányzatot ezzel együtt is kár érte, hiszen a hat hektáros földet eddig egy jól prosperáló agrár cég bérelte évi 652.000 forint bérleti díjért, amelyet mindig határidőre, pontosan megfizetett. Ezen felül az önkormányzatnak mintegy 511.000 forintot vissza kellett fizetnie a cég részére, amely összeg a szerződés felmondásával járt. Bérlő és program híján most a 6 hektáros terület 90 százaléka parlagon hever. A fennmaradó fél hektáron az ősszel fokhagymát dugványoztak a programban részt vevők, ám most közfoglalkoztatottak hiányában nem lesz, aki megművelje e töredék parcellát, és felszedje a kifejlődött fokhagymát.

A kudarcba fulladt program miatt Szabó szerint az államot és a dombóvári önkormányzatot több millió forintos kár érte, köszönhetően a "Fidesz akarnoki-voluntarista gazdaságpolitikájának". A polgármester egy újabb, véleménye szerint sokkal életképesebb foglalkoztatási programot szorgalmaz. Úgy véli, az energiafűz termesztés több tucat embernek adna megélhetést és mintegy 2700 család részére olcsóbb távfűtési szolgáltatást. Mindezt a Fidesz sem utasítja el: Nagy Roland elmondása szerint eddig azért nem tárgyaltak erről, mert január végén nyilvánvalóvá tették, hogy a jogerősen sikkasztásért elítélt - igaz, előzetes mentesítésben is részesült Szabóval nem hajlandóak együttműködni addig, amíg fennáll az összeférhetetlenség, ettől függetlenül a képviselők jövő héten leülnek tárgyalni a projektet kezdeményező Dalkiával.

Ez a képviselő reményei szerint hamarosan megszűnik, mivel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium állásfoglalása szerint Szabónak le kell mondania. A polgármester szerint viszont nem eszik ennyire forrón a kását: a végső szó kimondására a megyei bíróság lesz jogosult.

Szerző: PécsiStop információ ,  Forrás: Pécsi Stop   |   STOP

2012. február 24., péntek

Közfoglalkoztatási bérek puszta matek 2012

sakál- Egyik kommentelő hívta fel a figyelmünket arra, hogy a közmunka vállalók a munkabérnél a szerződésben havi bruttó bér szerepel, természetesen nettó bér nélkül. A fizetést viszont hetente adják. Már ez is sántít. Blogunk is utána járt a  munkaügyi felügyelőséggel Kaposváron a problémának. A felügyelőség javasolja, hogy, aki munkába áll és megkapja az első héten a fizetését, az ellenőrizze azt le. Ha nem stimmel hívja azonnal ezt a számot,és a felügyelőség azonnal eljárást indít! A SZÁM:06 82 529-699

Így néznek ki  bérek Bruttóban a munkaszerződések szerint és forintban!


Közfoglalkoztatási bér                      
Havi              Heti             Napi
71.800         16.525         3.305


Garantált közfoglalkoztatási bér*   
Havi             Heti              Napi                
92.000         21.175         4.235

Így néznek ki  bérek Nettóban a kerekítés szabályai szerint gyermekek nélkül!
Közfoglalkoztatási bér     
Havi             Heti              Napi                      
47.029         11.755         2.350

Garantált közfoglalkoztatási bér* 
 Havi             Heti              Napi 
 60.260         15.065         3.010



Így néznek ki  bérek Nettóban a kerekítés szabályai szerint  1 gyermek esetén!

Közfoglalkoztatási bér  
Havi             Heti             Napi 
57.029        14.255         2.850

Garantált közfoglalkoztatási bér*  
Havi             Heti             Napi 
70.260          17.565       3.515

Így néznek ki  bérek Nettóban a kerekítés szabályai szerint  2 gyermek esetén!
Közfoglalkoztatási bér 
Havi             Heti             Napi 
58.517          14.630       2.925

Garantált közfoglalkoztatási bér* 
Havi             Heti              Napi   
74.980           18.745       3.750

Megjegyzés:
A Bruttó 71. 800 Ft nettója 47 .029 Ft, amely  8 órai segédmunkás bér.
A bruttó  92.000 Ft nettója 60.260 Ft, amely  8 órai szakmunkásbér.

A táblázatokban a gyermekek után számolt összegek nem kiemelt családi pótlék esetén értendőek, és nem a gyermeket egyedül nevelő szülőként (!)

A Közmunkásokat meglopja az Állam!

sakál- "Ha Erika a napi nyolc órás tésztagyári munkájáért megkapná a szakképzetlen minimálbért, a 93.000 Ft-ot, akkor havonta, a két gyerekét egyedül nevelő szülőnek járó kedvezményeket figyelembe véve, nettó 75.795 Ft-ért dolgozna, ami mellé kapna 29.600 Ft családi pótlékot és a beteg gyerek után egyéb jogcímen kapott kb. 3900 Ft-nyi támogatást. Összesen kb. 109.295 Ft-ból gazdálkodhatna.

Erika azonban közmunkásként dolgozik a tésztagyárban. Bruttó bére, csakúgy, mint a fentebb említett Piroskának, 71.800 Ft kell, hogy legyen ahhoz, hogy a gyermekteleneknek járó nettó 47.029 Ft-ot megkaphassa. Ám neki jár a két kisfiú után családi adókedvezmény és családi pótlék is. Ezekkel együtt a nettó jövedelme 88.117 Ft lenne, amiből 58.517 Ft a nettó bére, 29.600 Ft pedig a családi pótlék. Mivel az egyik gyerek tartósan beteg, ezért utána kb. 3900 Ft egyéb támogatást is kap, aminek a jogcímét a riportban elhangzottak alapján nem tudtam visszakövetni. Így gazdálkodhat minden hónapban nettó 92.000 Ft-ból.


Erikát minden hónapban kb. 17.295 Ft-tal, az őt megillető nettó bevétele 16%-ával lopja meg a magyar állam és az ináncsi tésztagyár
 azzal, hogy nem minimálbéres munkavállalóként, hanem közmunkásként alkalmazza." 

További részletei a cikknek ezen az oldalon 
http://maria.blog.hu/2012/02/09/a_kozmunkasokat_meglopja_az_allam olvashatók el!

2012. február 23., csütörtök

Zsiga Marcell arcátlan keresetei...

sakál-Találtam egy új blog oldalt, méghozzá Bárány Balázs oldalát, melyet ezúton is ajánlok mindenkinek. A  blog oldal ide kattintva érhető el!

Ezt már kommentálni se lehet...

2012. február 22., szerda

Figyelmeztetés az Mt. rendelkezéseinek betartatására



sakál

Figyelem közmunka vállalók! 

A közmunkásokat is megilleti a munkaruha és az egyéni védő felszerelés, még akkor is, ha a foglalkoztatás önkormányzati keretek között történik! Ez esetben a munkát nyújtó polgármesteri hivatalnak, vagy ha annak valamelyik részegysége pl:. városüzemeltetés, vagy városgondnokság vagy egyéb szociális intézménye- kell a dolgozó részére a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítania.

Amennyiben a munkavédelmi előírásokat nem tartják be megfelelő munkaruha,bakancs stb... a Dolgozó nem köteles felvenni a munkát!!! Fenyegetés esetén a 06 80 204 292 telefonszámot kell felhívni (ingyenes zöld szám) ezek után a munkaügyi főfelügyelőség köteles eljárni akár a közcélú, közmunkás dolgozót foglalkoztató önkormányzatokkal, vagy cégeikkel szemben is! 



Emberek ne hagyjátok magatokat mert a közcélú dolgozókat is ugyanolyan jogok illetik meg mint a rendes munkavállalókat!

Közmunka Miskolcon

sakál-110 közmunkás állt szolgálatba ma a Városgazda Kft.-nél Miskolcon, és még többet vesznek fel a következő hetekben. Miskolc 385 millió forintot kapott a központi költségvetésből halmozottan hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatására. A program megvalósításához az önkormányzat 20 százalékos önrészt biztosít. A támogatásból csaknem 700 ember kaphat munkát. A miskolci közmunkások munkaruhában is részesülnek, ahogy a helyi tv felvételén is jól látszik, Kaposváron így volna helyes a március 1-én munkába álló 130 főnek!


A miskolci televíziós hír itt nézhető meg


2012. február 21., kedd

Üzenet a Fidesz politikájának, avagy a 47 ezer cinizmusa...

sakál- a mai egyik televízió műsorban volt az alábbi kis videó, melyen az MSZP egyik országgyűlési képviselője Gűr Nándor a parlament foglalkoztatási bizottságának elnöke beszélt a közfoglalkoztatásról. "A szocialista kormány alatt nem nettó 47, hanem - alacsonyabb minimálbér mellett is - 60 ezer forintot kaptak a nyolc órában foglalkoztatott közmunkások - hangsúlyozta Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának MSZP-s elnöke kedden sajtótájékoztatón."

sakál- Ma a Demokratikus Koalíció nevében évértékelő beszédet tartott Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök is, aki szintén kiemelte a köz-foglalkoztatottak csoportját. A mai beszéden elhangzott " A 47 ezer forint cinizmusa: Jó néhány évvel ezelőtt pontosan tudtuk, hogy sok dolga van a kormánynak a szegénységből kivezető út megtalálásában. "Soha ilyen fájdalmas nem volt a szegénység szorítása, mint az elmúlt években" - fogalmazott Gyurcsány. Mindig volt szegénység, a mi kormányunk ideje alatt is, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan tekintünk a szegénységre. Mintha nem látná ez a kormány, hogy százezrek vannak, aki dolgozni szeretnének, de nem tudnak. Nem arról van szó, hogy mindenki csalni akar. Biztosan vannak ilyenek is, de a többség még empátiát sem kap a kormánytól. Ehelyett marad a 47 ezer forint fájdalmas cinizmusa - tette hozzá."

2012. február 20., hétfő

Kit támogat a kormány közmunkaprogramja?

Az Orbán-kormány „gazdasági, szervezeti és ideológiai fegyverek egész sorát veti be” a munkából megélni szándékozó sokaság ellen. Állítólagos harca a munkanélküliség felszámolására, és az adósság csökkentésére irányul, de egyetlen törvénye, intézkedése sem bizonyítja ebbéli szándékának valódiságát. Épp ellenkezőleg! A Munka törvény könyvének átírása közben, messzemenőleg támogatja a munkaadók körét és azok jogosultságait, míg szűkíti a foglalkoztatottak, azaz a dolgozó emberek védelmében hozott szabályokat. A szakszervezetek jogosultságait megnyirbálja, ezzel is fokozza a munkavállalók félelmét: munkahelyüket bármikor elveszíthetik – és nem védi őket senki és semmi…
sakál:- a teljes cikk részletesen elolvasható a Baloldali Jövő Fórumán ide kattintva!

Mire elég, havi 47 ezer forint?

2012. február 17., péntek

Közmunka Kaposváron

sakál- 2012. március 1-étől közfoglalkoztatási program indul Kaposváron, amely mintegy 100 ember részére kíván munkát biztosítani a Városgondnokság keretein belül. A munkavállalók elsősorban köztisztasági és vízelvezetési feladatok elvégzésben találnak majd feladatot. Blogunk utána jár, hogy a lehetséges munkavállalók részére jár-e munkaruha, védőital, pihenőhely és, hogy a Hivatal be kívánja-e tartani az Mt. rendelkezéseit.

Íme a levél, melyet elektronikus úton továbbítottunk Kaposvár Város Városgondnokságának vezetője és a város Polgármestere felé is.


Tisztelt Városgondnokság!

Értesült Blogunk róla, hogy Kaposvár város területén mintegy 100 főt kívánnak foglalkoztatni a közmunka keretében. Ezt blogunk üdvözli, ám a korábbi munkavállalói tapasztalatokra építve az alábbi kérdéseket teszi fel hivataluknak a kiválasztandó munkavállalók érdekeinek védelmében az alábbiak szerint:

1.) A munka jellegétől függően az érintett munkavállalók kapnak-e a félévnyi munkaidőtartam alatt munkaruházatot, egyéni védőfelszereléseket szükség szerint?

Ez a kérdés azért fontos és ennek jogszabályi betartása (Mt. 102§ (2) 165§ (2), mivel a közmunka vállalóknak is  - az erre vonatkozó szabályok megtartásával - az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit biztosítani kell. 
Mivel Hivataluk az Önkormányzat fenntartásában működik, így mint a munka önkormányzat által megbízott szervezői Önöknek munkaruhát kell biztosítani a közmunkán dolgozóknak. 
Blogunk álláspontja szerint a  Közmunka vállalók nem kötelezhetők saját személyes "otthoni és utcai" ruhájuk viselésére.
Korábbi közmunkásaiktól több szóbeli panasz is érkezett hozzánk, mi szerint Önök nem biztosítanak munkaruhát a dolgozóknak a munkavégzés során.

2.) Biztosítanak-e védőitalt, szükség szerint pihenőhelyet, esetleges melegedőhelyet?
Több panasz is érkezett hozzánk, hogy nem kaptak a közmunkások télen forró teát, nyáron ásványvizet, panasz érkezett a tekintettben is, hogy nem volt biztosítva számunkra pihenőhely. 

3.) A leendő munkásokkal megkötendő munkaszerződésben az Mt. által előírt 30 nap próbaidő kikötésre kerül-e?

4.) Mennyi lesz a várható nettó keresete a munkavállalóknak a 8 órás munka időtartalma során?

Végezetül várjuk válaszukat a felvetett kérdésekre és kedvező hozzá állásukat, hogy a törvényes keretek betartásáról Blogunk szerkesztői és munkavállalói is meggyőződhetnek.

Üdvözlettel:
A Közmunka is Munka Blog szerkesztői


2012. február 16., csütörtök

Soha nem mondott olyat az MSZP, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni

Vághatnak a nyugdíjakon

Drasztikus megszorításokra számíthatnak a nyugdíjasok, legalábbis erre lehet következtetni a kormány bűnbakképző kommunikációjából Először Orbán Viktor miniszterelnök kérte az időseket, hogy támogassák a középosztályt érintő intézkedéseket, mert "ők termelik meg a pénzt a nyugdíjhoz". Majd Balog Zoltán államtitkár jelentette ki, hogy a középosztály egy része visszasüllyedt a romákhoz, és ha a romák nem dolgoznak, akkor nem lesz, aki fizesse a nyugdíjakat.



Hasonló, megbélyegző retorikát alkalmaztak a rokkant- és a szolgálati nyugdíjak elvétele előtt is.

Előénekelnek a fiúk, a nyugdíjasok nagyon kemény megszorításra készülhetnek - így reagált lapunknak Korózs Lajos szocialista szakpolitikus azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök után Balog Zoltán beszélt a nyugdíjak kifizetésének nehézségéről. Ha "nem adunk a romáknak rendes munkát és képzést, akkor nem lesz, aki fizesse a nyugdíjunkat" - mondta a felzárkóztatásért felelős államtitkár a Der Standard osztrák liberális lapnak hozzátéve, az elcigányosodás azt jelenti ma Magyarországon, hogy a középosztály egy része szociálisan visszasüllyedt a romákhoz. A kormányfő hétfőn, a parlamentben beszélt arról, hogy "kértük a nyugdíjasokat, támogassák a középosztályt támogató intézkedéseket, mert ez a réteg termeli meg azt a pénzt, amiből a nyugdíjakat kifizetik."

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője beszélt arról korábban, hogy 2012 közepére derülhet ki pontosan, a nyugdíjrendszert milyen módon alakítja át a kormány. Az eheti kommunikációkból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy kedvezőtlen változások jönnek. A bűnbakképzés már megkezdődött; a romákat és a középosztály egy részét teszik felelőssé a nehézségekért. Így később őket lehet okolni a megszorításokért is. Hasonló retorikát alkalmaztak akkor, amikor az 1,2 millió korhatár alatti nyugdíjast érintő átalakítás előtt élősködőknek nevezték a rendvédelmieket, és csalással vádolták a rokkantnyugdíjasokat. A rájuk vonatkozó elvonások még nem értek véget, a szociális ellátássá alacsonyított nyugdíjukat bármikor csökkenthetik, vagy megvonhatják, az ehhez szüksége törvény már elkészült. Az új alkotmány alapján az özvegyi- és a szülői nyugdíjat, valamint az árvaellátást is meg lehet szüntetni. Korózs egyébként a rokkantnyugdíjasok ügyében Szabó Máté ombudsmanhoz fordult a többi között azért, "mert az ismételt felülvizsgálatra kötelezés, valamint az ellátások összegének megváltoztatása, szemben a korábban jogerősen megállapított rokkantsági nyugdíjjal sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot". "Ha nincs pozitív válasz, megyünk Strasbourgba" - írta a szocialista politikus.
A "lecsúszott középosztállyal" Zsiga Marcell fideszes képviselőnek is meggyűlt a baja. Szerinte értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva mutatta be az RTL Klub Híradója a "Munkát, kenyeret" elnevezésű tiltakozó menetről szóló nyilatkozatát. Hétfőn az Országházban fejtette ki a véleményét a "miskolci szocialisták álszent és hazug akciójáról", de az MTI Hírcentrum riporterének "indokolatlanul provokatív" kérdésére adott válaszából csak egy részt mutatott be a kereskedelmi csatorna. Szerinte így mondanivalójának teljesen más lett az értelme.
Az eredeti, de az RTL által be nem játszott hangfelvétel szerint az MTI riportere azt kérdezte tőle: "ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból?" Erre Zsiga azt válaszolta: "az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény, és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege." Ezután jött a következő kérdés: "ön meg tudna élni 47 ezer forintból?" A fideszes képviselő erre azt válaszolta - és ezt idézte az RTL Klub is - "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem, igen." Az m1 és a Duna TV híradója, valamint a Magyar Rádió Krónikája is foglalkozott a tiltakozó menettel, ám Zsiga Marcell sajtótájékoztatója, így a közmédia munkatársának kérdésére adott válasza nem szerepelt ezekben az anyagokban. Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta, ennek az az oka, hogy a riporter Zsiga Marcellen kívül nem kérdezett meg mást, pedig a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében úgy lett volna korrekt az anyag. Az MSZP szerint az "1,6 millió forintból tengődő" fideszes képviselő most megpróbál "mosakodni". Zsiga Marcell volt az, akiről tavaly kiderült, parlamenti képviselőként és Miskolc alpolgármestereként is felvett költségtérítést. Később kénytelen volt visszafizetni a jogosulatlanul felvett pénzt.

Zsiga Marcellt az MSZP szembesíti az igazsággal
- Soha nem mondott olyat az MSZP, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni
- A szocialisták által adott havi 28 ezer forint segély volt és nem közmunkáért adott fizetés
- Tavaly a lakosság 80 százalékának drasztikusan csökkent a keresete, a folyamat idén folytatódik
- 46 ezer fős emelkedést állít a foglalkoztatásban, pedig 8 órában 22 ezerrel kevesebben dolgoznak
- A 4 órás közmunkaprogramra építik a foglalkoztatás növekedését, amiből nem lehet megélni
- Másra akarja kenni Zsiga saját pártja, kormánya bűneit, felelősségét
- Az álláskeresők, munkanélküliek alig 20 százaléka kap álláskeresési támogatást, és ennek összege is alacsonyabb a korábbinál
- Szociális támogatást a munkanélküliek 33 százaléka kap, a nem dolgozók 47 százaléknak annak ellenére semmi nem jár, hogy szerepelnek a munkaügyi nyilvántartásban
- Az európai országok közül Magyarországon jár a legrövidebb ideig, 3 hónapig az álláskeresési támogatás, szemben a korábbi 9 hónappal
- Az Orbán-kormány a harmadát sem fizeti ki a munkanélküliek számára annak az összegnek, amit a munkáltatók biztosítási és szolidaritási járulékként fizetnek be az államnak


Muhari Judit / Népszava