Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. február 26., szerda

Orbán, szállj le a közmunkásokról!

Nagy a baj! Orbán meg akarja védeni a közmunkások méltóságát. Csökkentette a bérüket, elvette a szabadságukat, megalázó helyzetekbe kényszerítette Őket. Orbán Viktornak nincs joga az emberi méltóságról beszélni.
Az Éhségmenetek szervezésében is szerepet vállaló M.K.T.B egyesület felszólítja Orbán Viktort és ideiglenes kormányát, hogy arra a kis időre ami még hátra van nekik, szálljanak le a közmunkásokról!
Már annak is üzenet értéke van, hogy a miniszterelnöknek egy rendőrségi létesítmény átadásakor jutott eszébe említést tenni a közmunkások méltóságáról. Szeretnénk megjegyezni, hogy a január elején Bucsán, munka közben elgázolt közmunkás asszonyok méltó eltemetését nem tartotta fontosnak a kormányzat. Pintér Sándor a Közmunkás Szakszervezet kérésére sem minősítette Őket a Belügyminisztérium  halottjának.
Orbán Viktornak nincs erkölcsi alapja a  munka becsületéről ,a közmunkások méltóságáról beszélni. Elvesztette akkor, amikor kormányzása alatt a szakszervezetek megzsarolásával elfogadtatta mindenidők legigazságtalanabb Munka Törvénykönyvét. Havi szinten több mint 10000 forinttal csökkentette a közmunkások bérét,elvette a szabadságukat és megalázó "napocskarajzolós" tanfolyamokra kényszerítette Őket. Véleményünk szerint Orbán Viktor Vásárosnaményi beszéde nem más, mint egy  cinikus hazugság és csúsztatás gyűjtemény. Ez az amiben az Orbán kormány igazán jól teljesít!      

Komjáthi Imre
MKTB Egyesület

2014. február 11., kedd

A Magyar Szociális Fórum szolidaritásáról biztosítja az EVM dolgozóit

Budapest, 2014. február 11. kedd

     A Magyar Szociális Fórum kedden szolidaritásáról biztosította az Egyesült Vegyi Művek dolgozóinak harcát bérük és járulékaik kifizetéséért, munkahelyük védelmében. Az emberi és társadalmi jogokért küzdő fórum jogosnak minősítette az EVM dolgozóinak gyárblokádját, nehogy a tulajdonosok leszereljék és elszállítsák a gépeket, és támogatásáról biztosította szerdán 15 órára meghirdetett tüntetésüket a főváros V. kerületében, az Alkotmány utca 23. szám előtt.
    A Magyar Szociális Fórum képviselteti magát a dolgozók tüntetésén, és arra kéri szimpatizánsait, hogy vegyenek részt rajta, így juttatva kifejezésre egyetértésüket jogos harcukkal, szolidaritásukat az utcára tett emberekkel és családjaikkal.
    Mint ismeretes, az EVM tulajdonosai nem hajlandók tárgyalni a dolgozók képviselőivel és a szakszervezetekkel. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal a múlt héten megtiltotta a gyár leszerelését. Új fejlemény: egy cseh beszállító megelégelte, hogy a tulajdonosok bujkálnak, és csődbűncselekmény miatt feljelentést tett az EVM háztartás vegyipari cég ellen, amelynek üzemcsarnokait a dolgozók a napokban blokád alá vonták.
    A jogaikért kiálló dolgozók demonstrációján a vegyipari ágazat több fővárosi és vidéki tagszervezete is részt vesz. Az EVM blokádját a tüntetés alatt sem oldják föl – értesült az MSZF.+++

Kiadta: MSZF SZK

2014. február 9., vasárnap

Ferenc pápa társadalmi tanításának szembesítése

A "Ferenc pápa társadalmi tanításának szembesítése a keresztény értékekre hivatkozó magyar elit politikájával" címmel, a Budapest TV-ben 2014. február 7-én elhangzott stúdióbeszélgetés felvételét ajánljuk minden érdeklődőnek!  

2014. február 6., csütörtök

MSZF a VÉSZ „szabadságharcáról”

Budapest, 2014. február 6. csütörtök

     A Magyar Szociális Fórum csütörtökön visszautasította a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége elnökének Népszabadságban megjelent nyilatkozatát arról, hogy a január 13-i Lehel úti bankrobbantást  olyan „szabadságharcosok” követték el, akiket a „kiszolgáltatott, tönkretett emberek iránti szolidaritás vezetett”.
    Elítéljük mind a merényletet, mind pedig Éliás Ádám VÉSZ-elnök megértő véleményét egy olyan provokációról, amely nyilvánvalóan a hitelkárosultak érdekei ellen irányult. „A merénylet nem megoldja a Hitelkárosultak problémáját, hanem mérsékli a károsultak érdekérvényesítő képességét. Azoknak a kezére játszik, akik a bankokat akarják ’áldozatként’ feltüntetni a megkárosított embermilliók helyett, és meg akarják hiúsítani, hogy a profit rovására szülessen jogi megoldás” – emlékeztet az MSZF január 14-én kiadott nyilatkozatára.
   Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt nem határolódott el Éliás Ádám kijelentésétől. (A VÉSZ ugyanis a KTI tagja.) Simó, a KTI egyik alapítójaként arra kérte a Szili Katalin vezette KTI elnökségét, hogy tisztázza viszonyát a robbantásos merénylethez és támogatóihoz. „Nem kívánok olyan pártot támogatni, amely tudomásul veszi, hogy tagszervezetei között olyan is akad, amely megértően viszonyul a társadalmi problémák robbantásos merénylet útján történő ’megoldásához’! A milliókat sújtó megélhetési válság, részeként pedig a devizahitel-probléma megoldásának útja a politika felülvizsgálása a válságba taszított, és megkárosított emberek javára. Nincs más megoldás, mint az óriás profitok fokozott megadóztatása, és a bankok realizált profitjából történő kártalanítás. A korrekt megoldásnak ki kell zárnia, hogy a hitelezettek kárát akár csak részben is az adófizetők pénzéből fizessék meg” – szögezte le a Magyar Szociális Fórum szervezője.+++