Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2011. december 29., csütörtök

Dolgozni vagy nem dolgozni?

Dolgozni vagy nem dolgozni?

Pártunk és Kormányunk elkötelezett emberei ismét hátrányos helyzetbe kívánják hozni a Közmunkán dolgozókat intézkedéseikkel.
Az eddig kialakult helyzet is megtöltene már egy mesekönyvet.
A FIDESZ elrontotta az emberek megélhetését, elvette az élethez való jogot, ami egy demokratikus jogállamban azért nem illene.

Eddigi intézkedések melyekért a FIDESZ a felelős:
-megszűnt a hátrányos helyzetben lévők tartós 1 év időtartalmú 8 órás közfoglalkoztatása, helyébe lépett a 2-4 hónapos 4 órás foglakoztatás, így előtérbe került még jobban a létbizonytalanság.

-Csökkentek a közmunkáért kifizethető bérek az eddigi 8 órás 60 500 Ft nettó bér a 4 órás foglalkoztatásra vetítve nettó 26-28 ezer Ft lett, ez elmarad a jelenlegi 4 órára járó netto 32 150 Ft összegű kötelező bér minimummal szemben.

-Megszűnt a közhasznú, közcélú munkavégzés, melyek helyébe is egységes Közmunkaprogram lépett.

-Megkülönböztető  módon úgy változtak a  jogszabályok és a törvények, hogy azok sértik a közmunkában részt vállaló szakmunkás és a nem szakmunkás munkavállalók érdekeit.

-Az adható juttatásokat és pótlékokat elvették.

-Bevezetésre került a heti bér fogalma, amely a valóságban nem működik, hiszen nem fizetik ki időben a dolgozókat és egyre kevesebb pénzt kapnak, amely törvénytelen és  emberi jogokat sértő.

-A munkanélküli ellátást átszervezték, amely szintúgy nem kedvez a közmunkán lévőknek a rövid foglakoztatási időtartam miatt.

-A FIDESZ nem ismeri el, hogy a Közmunka is Munka, ez érezhető, tapasztalható és kézzel fogható, mert nem egyenrangúan vannak kezelve a Munkát végző emberek.

-A FIDESZ csökkenti a Foglakoztatást Helyettesítő Támogatás összegét is, (jelenleg 28 500 Ft 2012-től már csak 22 800 Ft) hogy így ösztönözön a közfoglakoztatásban való részvételre, csakhogy a közmunkáért adható bért nem emeli kellőképpen az továbbra is alul marad a minimálbér összegének, igaz új fogalom jelenik meg a garantált közmunkás minimálbér, csakhogy ez a megélhetésre kevés az éhenhaláshoz sok és nem egyenlő ennek keretőszege a mindenkori  MINIMÁLBÉR összegének ezzel ez a fogalom nem egyenlő.

Ha a bér marad

Marad a jelenlegi közfoglalkoztatási bér, bár megszűnik az alacsony keresetűek adójóváírása. Aki egy hónapot dolgozott az eddig 47 025 forintot kapott, a változások után ez havi 37 335 forintra csökkenne. Adókkal és járulékokkal együtt közel 176 milliárd forint kell 200000 ember foglalkoztatásához.
Ha 200000 ember egész évben napi hat órát dolgozik, akkor csupán nettó 28 000 forintot kaphat. A jelenlegi bérpótló juttatás 28 500.

Ha a jóváírás marad

A kormány kompenzálja a megszűnő adójóváírást: emeli bruttó 72, illetve 93 ezer forintra az új közfoglalkoztatási garantált bért. Így 200 000 fős havi átlaglétszám esetén 222 milliárd forint költségvetési forrást kellene. Ha ők egész évben dolgoznak, csak négy órában tehetik ezt, s havi átlagos nettó 23 500 forintot kapnak. Amikor nincs közmunka (és nagyon alacsony a család jövedelme), bérpótló juttatás adható: ám ennek összegét az idei 28 500 forintról 22 800-ra csökkentik.
Forrás: VG.hu


El kellene gondolkodni azon, hogy érdemes-e dogozni ennek a diktatórikus Kormánynak, ennek a romokban heverő országnak kedves honfitársaim!
Hogy egy picit segítsünk a gondolkodásban ajánljuk figyelmetekbe a Világgazdaság.hu egyik érdekes okfejtő írását: http://www.vilaggazdasag.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/negyoras-allasra-lesz-csak-penz-romlik-a-kozmunkasok-helyzete-360582

Szebb jövőt és boldogabb új esztendőt kíván Blogunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: