Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. június 15., szombat

Társadalmi gondoskodás a kilakoltatott kőbányai családról

Budapest, 2013. június 14. Péntek

     Az Otthonvédők társadalmi gondoskodásának köszönhetően egyetlen éjszakát sem kellett az utcán töltenie annak a 11 fős családnak, amelyet kedden lakoltattak ki Kőbányán – adott hírt róla a Magyar Szociális Fórum pénteken.
     A készenléti rendőrség közreműködésével utcára tett családnak a kilakoltatásuk ellen fellépő civilek azonnal segédkezet nyújtottak, és fedelet biztosítottak nekik, míg állandó lakáshoz nem jutnak. Tatár József, az Otthonvédő Tanács vezetője közölte, azt tervezik, hogy a Faragó családot szociális megoldáshoz juttatják, vagy albérletet találnak nekik elérhető áron. (A család havi 50 ezer Forintot tud fordítani lakbérre.)
     Az édesanya, Faragó Ferenc Mihályné pénteken köszönetet mondott mindazoknak, akik kiálltak otthonuk védelmében, majd amikor mégsem sikerült megakadályozni a kilakoltatásukat, fedélről gondoskodtak, és nem hagyták, hogy kilátástalan helyzetbe kerüljenek, és reményüket veszítsék.
     A Szociális Fórum arról is beszámolt, hogy a békéscsabai bíróság csütörtökön szabadon engedte Molnár F. Árpádot, akit a kőbányai család kilakoltatásakor vettek őrizetbe, mert a bíróság rágalmazás vádjával körözte. Molnár szabadlábon védekezhet az ellene indított perben.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: