Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. február 11., kedd

A Magyar Szociális Fórum szolidaritásáról biztosítja az EVM dolgozóit

Budapest, 2014. február 11. kedd

     A Magyar Szociális Fórum kedden szolidaritásáról biztosította az Egyesült Vegyi Művek dolgozóinak harcát bérük és járulékaik kifizetéséért, munkahelyük védelmében. Az emberi és társadalmi jogokért küzdő fórum jogosnak minősítette az EVM dolgozóinak gyárblokádját, nehogy a tulajdonosok leszereljék és elszállítsák a gépeket, és támogatásáról biztosította szerdán 15 órára meghirdetett tüntetésüket a főváros V. kerületében, az Alkotmány utca 23. szám előtt.
    A Magyar Szociális Fórum képviselteti magát a dolgozók tüntetésén, és arra kéri szimpatizánsait, hogy vegyenek részt rajta, így juttatva kifejezésre egyetértésüket jogos harcukkal, szolidaritásukat az utcára tett emberekkel és családjaikkal.
    Mint ismeretes, az EVM tulajdonosai nem hajlandók tárgyalni a dolgozók képviselőivel és a szakszervezetekkel. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal a múlt héten megtiltotta a gyár leszerelését. Új fejlemény: egy cseh beszállító megelégelte, hogy a tulajdonosok bujkálnak, és csődbűncselekmény miatt feljelentést tett az EVM háztartás vegyipari cég ellen, amelynek üzemcsarnokait a dolgozók a napokban blokád alá vonták.
    A jogaikért kiálló dolgozók demonstrációján a vegyipari ágazat több fővárosi és vidéki tagszervezete is részt vesz. Az EVM blokádját a tüntetés alatt sem oldják föl – értesült az MSZF.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: