Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. január 23., hétfő

A Hivatalok és a Kormány...


Ma egyik "ügyfelünk" bent járt a Kaposvári Önkormányzat Szociális irodáján, aki munkát keresni járt ott. Az ügyintéző közölte, hogy nem tudnak neki munkát biztosítani, mivel még nincs pénz a közmunkások foglalkoztatására, mert Kaposvár még nem kapta meg a még 2011 decemberében benyújtott pályázati pénzforrást a helyi munkaprogramra. 
A városban üzemelő önkormányzati fenntartású intézmények pedig sorra-sorra munkaerőhiánnyal küzdenek, mint például a Liget Időskorúak otthona is, amely illetmény nélküli önkéntesekre támaszkodhat csak, kik bíznak abban, hogy talán így majd ha elindul a közmunkaprogram akkor annak részesei lehetnek...
A város és a szociális iroda vezetésének elsődleges felfogása és tanácsa, hogy mindenki helyezkedjen el az elsődleges munkaerőpiacon. Ebből az következik, hogy a közmunkát végző emberek csak terhet képviselnek a mai társadalom politikában. 
Sajnos úgy néz ki jelenleg a közmunkák ügye, hogy nincs rájuk pénz. A megszorítások miatt az FHT összege is csökkent, mint tudjuk a korábbi 28.500 Ft-ról ez év január 01-ével 22.800 Ft-ra.
Meg nem erősített információink szerint hamarosan tovább csökkenti a kormány ezt az összeget is 18 000 Ft-ra, majd teljesen meg is szüntetik a rászorulók ilyen irányú "támogatását", majd ezt követően a közmunkaprogramok is teljesen leállhatnak majd. 

Továbbra is kéri Blogunk csapata, hogy keressük meg egymást és fogjunk össze érdekeink védelmében. A közeljövőben tervezzünk egy esetleges demonstrációt is a közmunkások és az FHT-n lévők érdekeinek védelméért, ehhez minden szervezet és érintett közmunkavállaló, vagy FHT-én lévő állampolgár támogatására és jelentkezésére számítunk elérhetőségünkön: kozmunkaismunka@indamail.hu


2 megjegyzés:

Balogh Géza írta...

Üdv.a nevem;Balogh Géza szobafestő vagyok 48-éves és roma,szabolcs-megyei.Meg Jegyezni kivánom hogy én 22-évig épitettem és szépitettem a NAGY BP-tet,most éljek meg 22500ft-bol.mire a számlakat kifizettem,nem marad semi.Nem tudom ki és miért csinálja ezt a kis emberekel,de tudom hogy elegem van a kormányból és nem akarok ebben z országban élni,mivel semi és senkinek vesz az állam.egyet tudok soha de soha nem nem megyek szavazni többé,csak anyit Orbán miniszter úr nem ezt igérte,és ez uton üzenem neki és pártjának,ményen szégyelem magam helyetük is.Mindent meg teszek hogy egyetlen roma társam se szavazon soha többé,mert ez az ország egy rossz indulatú daganatként kezeli a romákat.akiket minden áron kiakar igy éheztettni,igy nem felelősök tömegek meggyilkolásáért.megalázó hogy 8-órai munkáért 47-ezer a fizetés közmunkában.Utóirat;Az élet cukorka de roma csak szopni tud és fog.jog és méltóság,emberség,a normális élethez való jogg csak felső 10ezer kiváltsága marad,és akinek ez nem teszik az dögöljön meg, vagy vegyen dárdát és nyilat és menyen egy száll ágyék kötőben vadászni,amihez a fidsztöl kötelező megvenni a hozávalót,az is 22500ft+áfa.Tiszteletel és köszönetel miniszter elnök úrnak és pártjának;Balogh Géza 4635 Újkenéz Lenin.u.24/a alatti roma lakos!!!!

Kemenczei Róbert írta...

Kedves Balogh Úr!

Köszönjük észrevételét!
Ma Magyarországon nem előítéletek és megkülönböztetés nélkül válogatnak a törvényekben, határozatokban, minket magyar embereket is súlyosan érintenek a kormány megszorításai. Jómagam is már több helyen dolgoztam tisztességgel, jómagam is ezt a 22.500-F-ot kapom és a folyamatos szívatásokat a hivataloktól. Nagyon jó a megfogalmazás a felső 10 ezer, no de ne feledjük el képviselő urakat és hölgyeket sem jár csak jól. Sajnos ez ma Magyarország, itt csak a kiváltságosoknak jár valami, a többieknek, akik meg az állítólagos fülke forradalomban részt vettek csak a szívás. Változtatni a helyzeten csak magunk tudunk elesett emberek összefogással és ily módon, hogy elmondjuk amit el kell mondanunk!
Köszönjük észrevételét és jobb jövőt kívánunk Önnek is kedves Balog Úr!