Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. január 11., szerda

Közmunkások országa


 sakál-Igaz ez már egy régebbi tudósítás az ország jelen állapotáról, már lassan egy éves. Viszont nem változott azóta semmi sem minden csak még ettől is rosszabbul alakult. Olvassatok el kedves látogatók és gondolkodjatok el rajta, hogy a cikkben szereplő 650 ezer munkanélküli helyzete egyre csak romlott az ellátások meg nyírbálsásával és közmunkaprogram eddigi átalakításával.
A Fidesz és bábpártja a KDNP hétfőn elfogadja az alaptörvényt. Jövő évtől a munkához való jog helyett a munkavállalás lesz az alapjog, de a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra az emberek már nem lesznek jogosultak. Ezeket a sarkalatos törvényekben előírtak szerinti módon és kegyből majd az állam adja.
Kegyeskedik három hónapig fizetni az álláskeresési járadékot, utána közmunkát ad napi négyórás foglalkoztatással. Épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy négyórai munkáért annyit fizet az állam, ami a megélhetéshez elegendő. Közmunka keretében eddig 110 ezer embert foglalkoztattak 150 milliárd forintból, most ugyanennyi pénzből kétszer ennyi tömeget akar bevonni a kormány. De zömüket csak 6-9 hónapig. Az még nem világos, hogy miből fognak ezek az emberek megélni az év hátralévő hónapjaiban.
A 650 ezer nyilvántartott munkanélküli álláskereső közül közel 175 ezer egy éve keres állást, a munkanélküliség átlagos hossza 18,3 hónap. Nagymértékben növekedett a 4-11 hónapja munkát keresők száma is. Három hónapon belül 90-95 ezren találnak maguknak munkát. Félmillió munkanélkülire tehát közmunka vár, vagy várna. Mert az erre szánt összeget alig emeli a kormány.
Nemrégen Balogh Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár egy fórumon arról beszélt, hogy ma Magyarországon 3 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, ebből 1,2 millióan élnek mély-szegénységben. Nem világos, hogy Szijjártó Péter mire alapozza kijelentését, miszerint a Széll Kálmán Terv intézkedéseivel a magyarok élete is könnyebbé válik. Hacsak arra nem alapozza kijelentését, hogy a cigány az cigány, és nem magyar. Mert Balogh államtitkár szerint a 3 millió szegénységi küszöb alatt élő fele cigány.
S ha már Széll Kálmán terv; a fegyveres és rendvédelmi dolgozók sincsenek tőle elájulva. Közülük soha még ennyien nem demonstráltak annak ellenére, hogy parancsnokaik különféle vegzálásokkal akarták megakadályozni nagyszámú részvételüket. Tüntetést szerveztek a 'Millások' és a Magyar Demokratikus Charta is. Ők a hétfőn elfogadásra kerülő alaptörvény ellen és a demokratikus köztársaság védelmében. Most még külön-külön, mint feltörő források, hogy aztán patakká, folyóvá váljanak, végül a tengerben egyesüljenek. S ha ez bekövetkezik, akkor feltámadhat a tenger.

Nincsenek megjegyzések: