Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. március 16., hétfő

71 éves asszonyt és rokkant fiát készülnek kilakoltatni Kistarcsán

Kistarcsa-Budapest, 2015. március 15. vasárnap (MSZF)

     71 éves beteg asszonyt és rokkant fiát készülnek kilakoltatni Kistarcsán, a Rózsa utca 16. sz. alól. A családnak nincs hová mennie – tudatta vasárnap a Magyar Szociális Fórum az érintett asszony, Boros Istvánné közlése alapján.
     A család házát néhány napon belül akarják elvenni, őket pedig az utcára tenni. A gödöllői végrehajtótól már megkapták a lakás kiürítésére vonatkozó felszólítást. Azért akarják elvenni a fedelet a fejük fölül, mert az asszony másik fia devizahitelt vett föl, de utána meghalt, és nem fizette vissza. Az asszony három évig törlesztette ugyan, amit nyugdíjasként tudott, de elakadt a törlesztéssel, és kénytelen volt az eszközkezelőhöz fordulni segítségért, hogy otthonukban maradhassanak, még ha elveszítik is a tulajdonjogukat felette. De a Nemzeti Eszközkezelő nem válaszolt a megkeresésükre – mondta az asszony.
     A családdal együtt él a rokkant férfi 20 éves munkanélküli fia is.
     A nyugdíjból és a szociális segélyből nem futja a törlesztő részletek kiegyenlítésére, a törvény viszont – a jelek szerint - nem védi őket a kilakoltatástól – közölte az emberjogi mozgalom.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: