Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. március 19., csütörtök

Civil békemisszió Ukrajnánál – Jegyzékátadás péntek délelőtt

Budapest, 2015. március 19. csütörtök (MSZF)

     Az Ukrajnával kapcsolatos katonai feszültség éleződése közepette péntek délelőtt békemegmozdulást szervez a Magyar Békekör Mozgalom Ukrajna budapesti nagykövetségénél. Találkozót kértek a misszióvezetővel, hogy átadhassák neki a Békekör jegyzékét a szabadságjogok alakulásáról Ukrajnában, és meghallgassák a véleményét – tudatta csütörtökön a Magyar Szociális Fórum.
     A Békekört alkotó 18 szervezet által aláírt jegyzékben védelmükbe veszik Ruszlan Kocaba ukrán újságírót, akit a kijevi hatóságok hazaárulás vádjával letartóztattak, mert testvérgyilkos háborúról írt, és elítélte az ukrán kormány oroszellenes politikáját.
    „Régóta figyelemmel kísérjük az ukrán helyzet alakulását és kihatását Európa biztonságára, benne Magyarországéra. Mi nem akarunk háborúba keveredni Oroszországgal az Önök elhibázott politikája miatt! Azt sem akarjuk, hogy Ukrajnában élő magyar testvéreinket ágyútölteléknek használják Kelet-Ukrajna orosz ajkú millióival szemben! Elítéljük a népek egymásra uszítását! Egyetértünk a magyar kormány keletinyitás-politikájával. Az a célunk, hogy hazánk jó viszonyban éljen Kelettel és Nyugattal egyaránt” – áll a jegyzékben, melynek teljes szövegét az átadást követően a helyszínen tartott sajtóértekezleten hozzák nyilvánosságra.
     A Magyar Békekör vár az eseményre mindenkit, aki hazánk nemzeti érdekének tartja a békét, és ellenzi, hogy Magyarországot háborúba keverjék.
     Az esemény időpontja: 2015. március 20. péntek délelőtt 10 óra.
Helyszíne: Budapest, XII. kerület, Istenhegyi út 84/B.
A jegyzék átadását sajtótájékoztatóval kötjük egybe.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: