Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. február 22., szerda

Figyelmeztetés az Mt. rendelkezéseinek betartatására



sakál

Figyelem közmunka vállalók! 

A közmunkásokat is megilleti a munkaruha és az egyéni védő felszerelés, még akkor is, ha a foglalkoztatás önkormányzati keretek között történik! Ez esetben a munkát nyújtó polgármesteri hivatalnak, vagy ha annak valamelyik részegysége pl:. városüzemeltetés, vagy városgondnokság vagy egyéb szociális intézménye- kell a dolgozó részére a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítania.

Amennyiben a munkavédelmi előírásokat nem tartják be megfelelő munkaruha,bakancs stb... a Dolgozó nem köteles felvenni a munkát!!! Fenyegetés esetén a 06 80 204 292 telefonszámot kell felhívni (ingyenes zöld szám) ezek után a munkaügyi főfelügyelőség köteles eljárni akár a közcélú, közmunkás dolgozót foglalkoztató önkormányzatokkal, vagy cégeikkel szemben is! 



Emberek ne hagyjátok magatokat mert a közcélú dolgozókat is ugyanolyan jogok illetik meg mint a rendes munkavállalókat!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

MIÉRT KELL KAPOSVÁRON A KÖZCÉLÚ FOGLALKOZTATOTT EMBEREKNEK OLYAN MUNKAHELYEKEN AHOL EGYÉBKÉNT A TÖRVÉNY IS ELŐÍRJA (ÁROKÁSÁS FŰNYÍRÁS ÉPÍTKEZÉS STB...)A SAJÁT RUHÁJUKBAN DOLGOZNI MIÉRT KELL MÉG JOBBAN EZZEL IS ELESETTSÉGÜNKET NYOMORUNKAT KIHASZNÁLNI MENJEN KI A SZITA KARCSI 47000 FT ÉRT A SAJÁT ÖLTÖNYÉBEN TÚRNI A SARAT EGYÉBKÉNT A POLGÁRMESTER ÚR NEM NAGYON AKAR SEMMIT SEM TENNI AZÉRT HOGY BŐVÜLJÖN A KÖZCÉLÚ FOGLALKOZTATÁSBAN RÉSZT VEVŐ EMBEREK SZÁMA HISZE KORÁBBAN KÖZCÉLÚ DOLGOZÓKKAL BETÖLTÖTT MUNKAHELYEKET SZÜNTETTEK MEG A FIDESSZEL EGYÜTT

Névtelen írta...

Össze kellene fogni ezeket a szerencsétlen embereket,hiszen semmiről nincs tudomásuk.Csak ennyit tudnak hogy semmi joguk nincsen,hiszen ők nem is emberek, Ők csak közmunkások.Ilyen diszkrimináció,ellehetetlenítés sehol nincs mint nálunk.
Igenis meg kell tagadniuk a munkát összefogva,ha nem biztosítják nekik a védőfelszereléseket stb.Az EU szerint közmunkást is megilleti mindennemű ellátás.Eu-s joga van hozzá.Úgyhogy össze kell fogni őket,és perelni kell az önkormányzatokat,államot az EU bíróságon.Megéri!

Névtelen írta...

Nincs pénz,de újabb szökőkutakra szobormegrendelésekre,jutalmakra futja bőven.A nép meg már szó szerint éhezik.Sztálin diktatúrájában is amikor az emberek cipőtalpa elkopott,nem tudtak már újat venni,akkor jött a lázadás.

Feljelentést kell tenni az emberi jogok bíróságán!Magyarországon kényszermunka folyik.

Névtelen írta...

Nem is beszélve a közcéluak bérezéséről....!
A szerződésben havi bruttó szerepel,természetesen netto bér nélkül.A fizetést viszont hetente adják.Már ez is sántít.Most beszéltem a munkaügyi felügyelőséggel Kaposváron.Aki munkába áll és megkapja az első héten a fizetését,az ellenőrizze le.Ha nem stimmel hívja azonnal ezt a számot,és a felügyelőség azonnal eljárást indít!

A SZÁM:06 82 529-699

Névtelen írta...

Sakál blog társunk azon levelére hogy Kaposváron lesz e a közcélú munkavállalóknak munkaruha védőfelszerelés a mai napig nem válaszolt sem Szita Károly Fideszes polgármester sem a Városgondnokság illetékese. Ennyire le vagyunk ejtve viszont majd ha munkavégzésre kerül a sor tegyünk mi is így (kis pénz kis munka) ne hagyjuk magunkat megalázni kisemmizni 47000 Ft-ért nagyon szépen kivezetnek minket (Fidesz) a munka világából mert ebből biztos nem lesz egzisztenciája senkinek bizony a szerződések lejárta után ismét irány a 22800 Ft egyébként szép jövő nem ? (GP)

Névtelen írta...

Hát Vas megyében sem jobb a helyzet nálunk példa azt mondták a munkásnak akkor jár munkásruha ha majd egy évet itt dolgozik.Már egy jó ideje tépem a számat de a védőital még mindig sehol sincsen KIHANGSULYOZOM AKI AZ IRODÁBAN DOLGOZIK HIDEGEN NYÁRON MAJD TÉLEN MELEG ANNAK VAN KARTON SZÁM VÉDŐITAL DE A KÖZMUNKÁS LE VAN KAKILVA.... UGYHOGY ITT SEM JOBB A HELYZET SAJNOS ÉS EZ ELLEN TÉNYLEG TENNI KELLENE :(

Névtelen írta...

Védőital a munkahelyeken
A munkahelyiségben a munkavállalók létszámát, a tevékenység jellegét és a veszélyforrásokat figyelembe véve egészséget nem károsító klímát kell biztosítani. Ha a megfelelő klíma biztosítása műszakilag megoldhatatlan, a munkavállalók egészségének megóvása érdekében szervezési intézkedéseket kell tenni, egyéni védőeszközt alkalmazni, illetőleg védőitalt juttatni. A szabadtéri munkahelyen - a munkavégzés jellegének és a munkakörülményeknek megfelelő műszaki megoldásokkal, munkaszervezéssel, egyéni védelemmel, melegedési lehetőséggel, védőitallal - gondoskodni kell a munkavállalók időjárás elleni védelméről.
Abban az esetben, ha a munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 °C-ot meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védőitalt kell biztosítani. A folyadékveszteséget általában 14-16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített.
A hidegnek minősülő munkahelyen a munkavállalók részére +50 °C hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni. A tea ízesítéséhez cukrot, illetve édesítőszert kell biztosítani.
A védőital és a tea elfogyasztásához legalább a dolgozók létszámát elérő mennyiségben, személyenként és egyéni használatra kiadott ivópoharakról kell gondoskodni. A védőital, valamint a tea készítése, tárolása, kiszolgálása a közegészségügyi követelmények betartása mellett történhet.

Kemenczei Róbert írta...

A munkaruha juttatásáról a Munka törvénykönyve 165. § (2) bekezdése rendelkezik. Meghatározása szerint, amennyiben a munka a ruházat nagymértékű szennyeződésével vagy elhasználódásával jár, a munkáltató köteles munkaruhát biztosítani. Ez a szabályozás nem túlságosan részletekbe menő. Sok múlik a munkáltató mérlegelésén. A gyakorlatban ez nem is olyan egyszerű feladat. Mi tekinthető nagymértékű elhasználódásnak? Egy kézbesítő számára, aki naponta sok kilométert gyalogol, indokolt lehet a lábbeli juttatása. Az esetek többsége azonban egyáltalán nem ilyen egyértelmű. A munkáltató általában a kollektív szerződésben határozza meg a juttatás rendjét. Itt rendelkezik a jogosító munkakörökről, illetve a kihordási időről.

Az egyéni védőeszköz és ezen belül a védőruha biztosítása az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés alapfeltétele. Juttatását több jogszabály, szabvány is részletesen szabályozza. Az alapvető előírásokat a munkavédelemről szóló törvényben találjuk. Ezeket az általános előírásokat egészíti ki a 65/1999. (XII. 22.) egészségügyi miniszteri rendelet.

A legaprólékosabb, a konkrét munkafeladathoz szükséges eszközök meghatározását maga a foglalkoztató végzi. A munkáltató egyéni védőeszköz-juttatásának belső rendjét írásban köteles meghatározni. A különböző munkakörökhöz tartozó védőeszközök juttatási rendjének kidolgozása munkabiztonsági és munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

A védőeszközök juttatásával, a munkaruha biztosításával kapcsolatos szabályok megtartását a munkavédelmi és munkaügyi felügyelő jogosult ellenőrizni.

A védőeszközökre vonatkozó jogi szabályozás részletes ismertetésén túlmenően sok egyéb hasznos információról olvashatunk, ha ellátogatunk az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi főfelügyelőség honlapjára, mely a www.ommf.gov.hu címen található.

szokeistvan@munkaruhaonline.hu írta...

2013-ban is partner a munkavédelmi szabályok betartásában a munkaruhadiszkont!
http://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/start-2013-kozmunka-program-ajanlott-munkaruha-csomag-p-119479.html