Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. április 15., hétfő

11 fős családot készülnek kilakoltatni Kőbányán


Budapest, 2013. április 15. Hétfő

      Tizenegy fős családot készülnek az utcára tenni rendőrségi közreműködéssel kőbányai önkormányzati lakásából, mert szerény jövedelméből nem képes fizetni a lakás fenntartási költségeit, és jelentős összegű adósságot halmozott fel – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) hétfőn az érintett családanya segítségkérő megkeresésére hivatkozva.
     A Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította Faragó Ferenc Mihályné méltányossági kérelmét, hogy – más lakás híján – ne tegyék őket az utcára, hiszen ő maga rokkant, és nem tud dolgozni, tíz gyermeket nevelt föl becsülettel, közülük három még kiskorú. A 11 tagú családnak havi 200-250 ezer Forintból kell megélnie.
    „Bűnöző volnék, mert beteg mertem lenni, és elszegényedtem? Mi folyik itt a szegények és az elesettek ellen? Hol az ígéret, hogy senkit sem hagyunk az út szélén?” – állnak a kérdések az asszony MSZF-hez címzett levelében.
     Az anya attól tart a leginkább, hogy elveszik tőle kiskorú gyermekeit, és állami gondozásba veszik őket. „Tíz gyermeket neveltem föl becsülettel, szegényen, és ez lenne a vég?” Embertelennek és igazságtalannak tartja a végzést, mert nem tehetnek róla, hogy nem tudják fizetni a lakbért és a távfűtést, és nincs is hová menniük. Az asszony lánya pár hónapja adott életet egy kislánynak. Ő az egyetlen, akinek lakásgondja megoldódott, mert élettársához költözött.
     A Magyar Szociális Fórum tiltakozását fejezte ki az eljárás miatt, és szolidaritást vállalt a családdal. Az önkormányzat által kezdeményezett bírósági végzés figyelmen kívül hagyja a megélhetési válságot, melybe sok-sok ember került, és ahelyett, hogy megvédenék őket a további romlástól, kíméletlenül, és kegyetlenül a sorsukra hagyják őket. A Fórum arra kérte a jóérzésű embereket, hogy hallassák hangjukat, és álljanak ki Faragó Ferenc és családja mellett, az emberség nevében utasítsák vissza a gyalázatos embertelenséget. Az MSZF hétfőn üzenetben kérte a X. kerület polgármesterét, hogy biztosítson más lakhatást a Faragó családnak, ha a kiköltöztetnék őket mostani lakásukból.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: