Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. április 3., szerda

Orbán Viktor kormányát nem érdekli a hitelprobléma átfogó megoldása?

Budapest, 2013. április 3. szerda

     Megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot kedden a Magyar Szociális Fórum amiatt, hogy a miniszterelnök, és az általa kijelölt nemzetgazdasági miniszter egyaránt elzárkózik a civilek Róna Péter vezette küldöttségének fogadása elől, nem hajlandó megismerkedni a Szociális Kerekasztal tervével, hanem a hitelprobléma átfogó rendezése helyett az árfolyamgáthoz való csatlakozás határidejét hosszabbította meg.
    Miért nem kíván foglalkozni Orbán Viktor kormánya a hitelprobléma tényleges megoldásával? Miféle politika, és erkölcsi hozzáállás mondathatja egy kormánnyal, hogy „nem érdekel”, mit tartalmaz a Szociális Kerekasztal Róna Péter által megfogalmazott terve a társadalmi horderejű probléma orvoslásáról? – tette fel a kérdést a civil mozgalom.
    Az MSZF felháborítónak tartja, hogy noha két évvel ezelőtt az MSZF Szociális Kerekasztala indította útjára a Hitelkárosultak érdekvédelmi mozgalmát, a kormány máig sem tárgyalt velük, rendre figyelmen kívül hagyta a Hitelkárosultak követeléseit, és a bankokkal egyezett ki, most pedig pénzügyi biztosi poszt kreálásával próbálja kivédeni a rá nehezedő társadalmi nyomást.
    A megoldás elodázása miatt kialakult válsághelyzetből egyesek irracionális irányban keresnek kiutat. Április 21-re, a budapesti Hősök terére olyan tüntetést hirdettek meg, amelynek deklarált célja a „történelmi alkotmány” és a királyság helyreállítása. Szervezői azt hirdetik, hogy a Hitelesek a monarchia restaurálásától remélhetik sorsuk jobbrafordulását – figyelmeztet rá az MSZF.
     Milyen érdeke fűződik a kormánynak ahhoz, hogy az antidemokratikus csoportokat erősítse az ésszerű, demokratikus megoldást elutasító magatartásával? Miért tesz a kormány politikai engedményeket a radikális jobboldalnak? – intézte a kérdést a Magyar Szociális Fórum a kormányhoz.+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: