Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. március 31., vasárnap

Húsvéti bírálat a keresztény elvekkel ellentétes politizálás miatt

Budapest, 2013. március 31. vasárnap 

    Bírálta a kormány, mindenekelőtt a Kereszténydemokrata Néppárt politikáját, és a képviselők visszahívhatósága mellett foglalt állást a keresztényeket tömörítő Demokratikus Közéletért Alapítvány (DEKA), húsvéti legfrissebb közleményében – adta hírül a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

     Bajnok István, az alapítvány vezetője értesítőjük legfrissebb, áprilisi számában Kereszténység és politika címmel a következőt írta: „A KDNP parlamentbe kerülése után alig hallhattunk keresztény felszólalásokat a párt képviselőitől. Látszólagos, semmitmondó, sokszor a keresztény elvekkel ellentétes nyilatkozatokat tettek.” A szerző olyan alapvető keresztény értékeket hiányol a KDNP politikájából, mint amilyen az emberség, a tisztesség, az erkölcsös magatartás, a szociális érzékenység, a munka- és a tudás megbecsülése. „Más párt mögé bújással nem lehet meggyőzni az embereket. Más párt mögé bújva, annak véleményét ismételgetve nem lehet választást nyerni” – folytatta. 

      Bajnok a szerénységet és az alázatosságot is hiányolja a politikusi viselkedésből. A képviselők megalkuvó magatartását összefüggésbe hozza a frakciófegyelemmel, amelyre az jellemző, hogy „a választók akaratából megválasztott képviselők a parlamentben már nem feltétlenül választóikat képviselik, hanem csak pártjuk véleményét”. Példaként idézi Ángyán József esetét, akit bíráló magatartásáért meg is büntetett a Fidesz, mert nem szavazott a párttal. Ez alakoskodáshoz és megalkuváshoz vezet, pedig egy politikusnak nem kisebb, inkább nagyobb szociális, megértő, együtt érző tulajdonsággal kell rendelkeznie. Egy politikus sem több jogot, sem külön jövedelmet nem igényelhet magának. A politikusnak szolgálónak kell lennie, a nép, az emberiség, a nemzet szolgálatában – írja.

    Bajnok István abban jelöli meg egy keresztény képviselő dolgát, hogy legyen bátor, öntudatos, értelmes, szociálisan gondolkodó, tenni kész, megértő, más véleményét is meghallgató és elfogadó, segíteni akaró, munkára kész, emberszerető, becsületes ember.

       A visszahívhatósággal kapcsolatban a keresztény közéleti személyiség a következőt írja: Véleményünk szerint egy képviselőnek a választók érdekét kell szolgálnia. Ha a választópolgár képviselőt választhat, akkor legyen jogosultsága annak visszahívására is. Bajnok ezért azt javasolja, hogy iktassák alaptörvénybe a képviselők visszahívhatóságát.+++

Nincsenek megjegyzések: