Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. március 19., kedd

Rezsicsökkentés: Közmunkásokkal gyűjtetnek aláírásokat

Ez azért már egy kicsit pofátlan dolog, hogy a megalázott, havi  nettó 49 ezer forintot kereső közfoglalkoztatott lehetséges értékteremtő és hasznos munkáját a FIDESZ pártpolitikai célokra használja fel! Ez törvénytelen, ebből is jól látszik az Orbán rezsim megosztásra való törekedése és a szegény és elesett emberek sárba tiprása, kihasználása! (A szerk-)

A négy közmunkásnak kedden végig kell járnia a település összes lakott ingatlanát (ez mintegy 180 ház), az íveket pedig szerdán le kell adniuk - így szerez hatalmi szóval aláírásokat a rezsicsökkentés védelmében a Fidesz.

"Az ország egyik településén, ahol egy kormánypárti polgármester az úr, ma reggel összehívták a közmunkás asszonyokat, és a kezükbe adták a Fidesz aláírásgyűjtő ívét, azt amelyiken a rezsicsökkentést lehet támogatni. A polgármester állítólag arra utasította az asszonyokat, hogy járják végig a település házait, és mindenkivel írassák alá az Orbán-rezsim legújabb adatgyűjtő papirkáját", hozta be a vidék valóságát a rezsicsökkentésről szóló országgyűlési vitába Nyakó István.

A képviselő szerint gusztustalan, hogy a kiszolgáltatottságukban megalázott közmunkások félmét használják ki a kormánypárti településvezetők, és fogják őket pártmunkára. Ám ennél nagyobb gyalázat, vélekedett Nyakó, hogy azokkal gyűjtetik össze a gazdagokat - például a rózsadombiakat - évi több százezer forinttal támogató intézkedést igazoló aláírásokat, akiknek a rezsicsökkentésből legfeljebb egy-két ezer forintos morzsa jut: már ha nem kapcsolták ki náluk az áramot, a vizet, vagy a gázt.

"Németh Szilárd úr! Csepelen is így gyűlnek az aláírások?", szólt oda Nyakó Csepel első emberének, majd azt firtatta, hogy a polgármester vajon kiszámolta-e már, hogy egy átlag csepeli család, mennyivel kap kevesebb támogatást, mint egy II., vagy XII. kerületi.

Az említett település, Krasznokvajda polgármester nem is titkolja, hogy ő adta parancsba közmunkásainak az aláírásgyűjtést, mivel elégedett a Fidesz rezsicsökkentési-akciójával. Csizmadia Károly ugyan - mint azt az ÉszakOnline-nak bevallotta - nem tartott közvélemény-kutatást, de azt gondolja, hogy a fogyasztói áram- és gázár mérséklését, vagyis az eddigi rezsicsökkentést kedvezően fogadták a településen élők.

A polgármester azt is elmondta, hogy természetesen hallottak a rezsicsökkentés megvédése érdekében elkezdett fideszes aláírásgyűjtési akcióról, sőt, ez Krasznokvajdán el is kezdődött. Az aláírásokat azonban, "megmondom őszintén" - magyarázta Csizmadia - nem fideszes aktivisták, hanem közmunkások gyűjtik. "Ebben a latyakos, sáros időben amúgy sem tudnának kint dolgozni", indokolt a településvezető.

A kevéssé hivatalos verzió szerint a kedd reggeli "eligazítás" során a 16 közmunkás közül négy asszonyt vezényelt ki aláírásgyűjtésre a polgármester. A négy asszonynak kedden végig kell járnia a település összes lakott ingatlanát (ez mintegy 180 ház), az íveket pedig szerdán le kell adniuk. Az asszonyok március 1-je óta takarítási munkákat végeztek a településen, tegnap például - szintén sárban és latyakban - a polgármesteri hivatal udvarán gallyaztak, tettek rendet. 


nepszava.hu

Nincsenek megjegyzések: