Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. március 26., kedd

Jogaik tiszteletben tartását követelik a civilek Orbán Viktortól

Budapest, 2013. március 24. vasárnap


     Orbán Viktor miniszterelnök második hete nem reagál a Hitelkárosultak kérésére, hogy sürgősen fogadja Róna Péter vezette delegációjukat a hitel-probléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából. A miniszterelnöki hivatalban még a telefont sem veszik fel, csak hangposta üzenetet lehet hagyni, de erre sem válaszol senki – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében.
    A Szociális Kerekasztal március 3-án hozott határozatot arról, hogy Róna Péter, a devizahitelt hibás terméknek minősítő pénzügyi szakember vezetésével háromtagú küldöttséget meneszt a kormányfőhöz, hogy tájékoztassa „olyan finanszírozási mechanizmusra vonatkozó tervükről, amely nem közpénzből oldaná meg a válságot, hanem az állam és a bankok Hitelkárosultak érdekében történő kölcsönös felelősségvállalásával”. 
    A miniszterelnökhöz küldött kérésükhöz mellékelték a Hitelkárosultak 8 pontos követelését is, mely többek között leszögezi, hogy a Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. S hogy a keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
   Az MSZF a súlyos társadalmi probléma átfogó, megnyugtató rendezésére való tekintettel arra kérte a kormányfőt, tegye lehetővé, hogy a küldöttség, melynek további két tagja egy Hitelkárosult és az MSZF képviselője, mielőbb felkereshesse. A válasz azóta is várat magára.
   A Hiteles Mozgalom a történtekkel kapcsolatban szombaton közleményt adott ki. Megállapította: a miniszterelnök részéről az MSZF Szociális Kerekasztalának megkeresése teljesítésének elmaradása sérti a civil érdekvédelem érvényesülésének lehetőségét az állampolgárok védelmében, egy demokratikus jogállamban, sérti a jogállamiság törvényben meghatározott elveit, ezzel együtt sérti az állampolgárok jogbiztonsághoz való jogát is. A Hiteles Mozgalom arra kérte a kormányfőt, hogy fogadja a Róna Péter vezette delegációt.
    A hiteles-üggyel kapcsolatban megszólalt Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo TV tulajdonosa is. A Facebookon szombaton megjelent blogjában a Hitelkárosultak védelmére kelt a hitelező bankokkal szemben. Többek között azt írta, hogy  „Ha a Fidesz jövőre nyerni akar, akkor az Igazságügyi Minisztériumon keresztül meg kell indítania a (közérdekű) pereket, és nem hallgathat tovább a kormány, nem kereshet tovább mű megoldásokat.”  
   A Magyar Szociális Fórum vasárnap arra kérte a Hitelkárosultakat, és mindazokat, akik megoldást akarnak az ügyben, hogy sms-, telefon-, fax- és internetes üzenetekkel árasszák el a miniszterelnöki hivatalt, követelve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sürgősen fogadja delegációjukat a devizahitel-probléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából.+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: