Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. március 17., vasárnap

MSZF-terv Orbán Viktornak a hitelprobléma átfogó rendezésről

Budapest, 2013. március 17. vasárnap

     A Magyar Szociális Fórum sürgős találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a hitelprobléma átfogó rendezésére irányuló tervének ismertetéséről. Az erről szóló fax üzenetet szerdán küldték el a miniszterelnöki irodának – tudatta a Fórum vasárnap.
     A tervet március 3-án fogadták el a Szociális Kerekasztal devizahitelekről szóló tanácskozásán. A Kerekasztal egyúttal Róna Péter közgazdász professzort bízta meg a miniszterelnököt felkereső delegáció vezetésével, és a terv előterjesztésével.
     A Szociális Fórum szervezője elzárkózott attól, hogy ismertesse a terv részleteit, mielőtt felkeresnék Orbán Viktort. Csupán annyit mondott, hogy a szakértői tanulmányokra épülő javaslatuk olyan finanszírozási mechanizmust helyez kilátásba, mely nem közpénzből oldaná meg a válságot, hanem az állam és a bankok Hitelkárosultak érdekében történő kölcsönös felelősségvállalása révén.
    A miniszterelnökhöz küldött kérésükhöz mellékelték a Hitelkárosultak 8 pontos követelését is, mely többek között leszögezi, hogy a Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. S hogy a keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
    Az MSZF arra kérte a kormányfőt, hogy a súlyos társadalmi probléma átfogó, megnyugtató rendezésére való tekintettel, tegye lehetővé, hogy a küldöttség, melynek további két tagja egy Hitelkárosult és az MSZF képviselője, mielőbb felkereshesse.+++

Nincsenek megjegyzések: