Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. március 8., péntek

Ugrik a közmunka, ha lóg a gyerek

Ehhez csak gratulálni tudunk a kedves FIDESZ-nek!
Ismét egy elhibázott döntés a közfoglalkoztatásban!
Az hogy esetlegesen hiányzik a  közfoglakoztatott "munkavállaló" gyermeke az iskolából az nem foglalkoztatási kérdés, hanem oktatási kérdés. Ha dolgozik a  szülő nem tud kellőképpen odafigyelni a gyermekére, de ezért őt büntetni ez azért egy kicsit már nonszensz, pláne a keresztény elveket való jobboldali kormánytól!
A tervezett intézkedés bevezetése ellen érdekvédő csoportunk ezúton is tiltakozik!


Kizárhatják a közfoglalkoztatásból a 30 órát igazolatlanul hiányzó gyermekek szüleit - ezt javasolja Pintér Sándor. A belügyminiszter indítványa szerint nem lehet közmunkás az sem, aki nem tartja rendben a lakókörnyezetét.
Pintér Sándor belügyminiszter azt javasolja, három hónapra zárják ki a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem teljesítik a gyermekük tankötelezettségével kapcsolatos kötelezettségeiket, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket.
A parlament honlapján olvasható indítvány szerint ki kell zárni a közfoglalkoztatásból azt, aki ellen szabálysértési eljárás van folyamatban tanköteles gyermekének mulasztása miatt, illetve akit ezért három hónapon belül jogerősen elmarasztaltak. Ilyen eljárás akkor indul a szülő ellen, ha a gyermeke 30 órát igazolatlanul mulaszt az iskolában.
Ugyancsak kizárná a belügyminiszter a közmunkából azokat, akik nem teljesítik a lakókörnyezetük - kertjük, udvaruk - tisztán tartására vonatkozó, önkormányzati rendeletben előírt kötelezettségüket. A kizárásról a munkaügyi kirendeltség dönthetne a szabálysértési hatóság megkeresése után és a települési jegyző igazolása alapján.

Nincsenek megjegyzések: