Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. április 19., péntek

Köz-fogllakoztatás Kaposváron a helyi oligarhia által

Érdekvédő csoportunkat többen is megkeresték az idei közmunkák elindulása óta Kaposváron.
A köz-foglalkoztatásban dolgozók többsége félelemben végzi a naponta rá bízott feladatok teljesítését, ezért nem mernek a hivatalos hatóságokhoz és érdekvédő szervezetekhez fordulni.

Az eddigi információk alapján nincsenek, vagy csak alig vannak megfelelő szerszámok. Többen panaszkodtak arra az elmúlt hónapban, amikor rendkívüli időjárás volt,  hogy nem lehet dolgozni azokkal a hólapátokkal, melyeket kiosztottak, igaz ez a probléma már megoldódott, mert lettek új eszközök beszerezve.
A tél elvonulásával viszont most meg állítólag alig van használható takarító eszköz, azaz cirokseprű, mivel ezek többsége már el van használódva.
 Farmer nadrág kocás ing! Így néz ki a mai utcaseprő, 
mint közmunkás Kaposváron 2013-ban...

Több panasz is érkezik arra vonatkozóan is, hogy az embereket semmibe veszik egyes munka vezetők és egyéb vezetők, velük nem megfelelően beszélnek. Nincsenek biztosítva az alapvető munkabiztonsági feltételek.
Hátizsák a háton egész nap! 
Ez bizony fárasztó, mert nincsenek kijelölt pihenőhelyek...

A helyi köz-foglalkoztatottaknak csak kötelességeik vannak a város vezetése és a városi foglalkoztatok szerint, azonban jogaik nincsenek, talán ezért lehetséges az, hogy a Városgondnokság Közhasznú Foglalkoztató továbbra sem biztosítja az alapvető munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket az utcákon dolgozóknak!

Kaposváron a köz-foglalkoztatott nem kap munkaruhát, így az e városban dolgozó köz-rabszolgák többnyire a saját ruhájukban dolgoznak legyen szó bármiről. Utcaseprés, kerti munka, szemétszedés vagy éppen árok tisztítás.  
 Kapálás a városháza egyik kertjében saját cipőben! 
A polgármester úrnak is ezt kéne és a jegyzőnek is saját ruhájukban csinálni....

Nemrég város egyik külterületi útja mellett voltak láthatók olyan árok ásó brigádok, akik  bokáig álltak a sárban egy darab láthatósági mellényben, ez nem elfogadható állapot, mert még a raboknak is jár munkaruha! 
Amik tények a dolgozók elmondásai alapján, akik szintén félnek és nem vállalják a nyilvánosságot, hogy közölték velük, hogy  semmiféle munkaruhát nem tudnak adni, csak egy láthatósági mellényt. 
Közmunkás csapat a Berzsenyi utcában, akik az összegyűlt port söpörték.
Volt köztük is aki melegítő nadrágban sport cipőben nyelte a por koncentrációt...

Szerkesztőségünk tudomására jutott az hogy, a tavalyi évben volt olyan dolgozó, aki belecsúszott az árokba és másnap nem tudott munkába menni, mert nem volt másik ruhája. A víz mellett, sáros iszapos talajon dolgozva, bizony nem mindegy, hogy edzőcipőben, félcipőben, vagy bakancsban dolgoznak az emberek. Ez vonatkozik a ruházatra is.
 Másik közmunkás csoport talicskákkal, részint szintén saját ruhában és cipőben...
 
A fentiekből is látszik, hogy milyen állapotok uralkodnak a kaposvári köz-foglalkoztatásban a Városgondnokságnál!

Az emberek félnek és szeretnék ha valaki, vagy valakik segítő kezet nyújthatna feléjük, hiszen Orbán Viktor is megmondta, hogy "ami jár az jár", így ennek fényében be kellene tartania minden szabályt Kaposvárnak is!
Rendes egyenlő bánásmód, munkaruha, egyéni védőeszközök és nem utolsósorban használható szerszámok is megilletnék a mi Közmunkásainkat is!
Reméljük végre valamelyik illetékes hatóság felfigyel végre a fenn álló problémákra! 
Figyelem!  Aki lát hasonló állapotokat, melyeken megfigyelhető az hogy a közfoglakoztatott saját utcai ruhájában, vagy egyéni védő eszközök és felszerelések hiánya mellett végez munkát Kaposváron, vagy bárhol másutt az fotózza le és küldje el részünkre a képet az akimblog@indamail.hu címre!
Minden köz-foglakoztatott megéremli, hogy megfelelő feltételek mellett végezhessen munkát, ha  már a jelenlegi kormányzat éhbérért rabszolga sorban tartja őket!

Nincsenek megjegyzések: