Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. július 18., csütörtök

Az MSZF gyakorlati lépést vár a kormánytól a hibás termék jogi státusáról

Budapest, 2013. július 18. Csütörtök

     A Magyar Szociális Fórum (MSZF) konkrét, gyakorlati lépést vár a kormánytól, hogy hibás terméknek nyilvánítsák a devizahiteleket, és kártalanítsák a megkárosított embereket - mondta Simó Endre, az MSZF szervezője csütörtökön Orbán Viktor, Navracsics Tibor és Varga Mihály nyilatkozataira reagálva.

   A kormánynak világos álláspontot kell kialakítania a hibás termék jogi státusáról, hiszen az eddigi tapasztalatok bizonyítják, hogy a szándék nem elég. Átfogó megoldás csak úgy születhet, ha a kormány egyértelműen a megkárosított emberek oldalára áll. Konkrét jogi formába kell önteni Orbán Viktor miniszterelnök felvetését, hogy a devizahitel – mint azt a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal Róna Péter közgazdásszal egyetértésben évek óta állítja - hibás termék lehetett.
 
   Az országnak nagyon sok pénzébe került a devizahitel-probléma megoldatlansága. Nem beszélve azokról a családokról, amelyek megélhetési válságba sodródtak és csődbe mentek. Tragédiák sokaságától lehetett volna megkímélni az embereket, ha a kormány nem a bankok érdekeit képviselte volna, hanem a Hitelkárosultakét – folytatta Simó.
 
    Az MSZF szervezője azt javasolta a kormánynak, hogy első lépésben alkosson világos álláspontot a devizahitelek jogi státusáról, a jelenlegi törvények és bírósági ítéletek alapján. Álláspontját hozza nyilvánosságra, és csak ez után kezdjen tárgyalni a bankokkal. Az utóbbi hetek bírósági ítéletei erre megadják a lehetőséget. A Bankszövetséggel elkezdett tárgyalás könnyen vezethet olyan "megoldáshoz", amely a hitelkárosultak számára kedvezőtlenebb, mint a bírósági ítéletek – vélekedett Simó.+++

Nincsenek megjegyzések: