Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. augusztus 26., hétfő

MSZF: Ne közpénzből finanszírozzák a devizahitelesek "megmentését"

Budapest, 2013. augusztus 22. Csütörtök

      A Magyar Szociális Fórum csütörtökön tudatta, hogy nem ért egyet a Hitelkárosultak terheinek közpénzből történő enyhítésével, mert az adófizetők nem okolhatók a bankok által forgalmazott hibás termékért, sem a hitelszerződésekkel kapcsolatos banki visszaélésekért.
      A Hitelkárosultak érdekeiért is évek óta kiálló társadalmi mozgalom szerint a tervezett mentőcsomag anyagi terheit azoknak kell vállalniuk, akik megkárosították a devizahiteleseket, nem pedig azoknak, akik nem okoztak kárt nekik.
      Az MSZF szerint a Hitelkárosultak igazságérzetét is sérti az a kormányterv, amely szerint a Nemzeti Bank készleteinek egy részét is mozgósítanák a devizahiteles-probléma „rendezésére”. Egy maroknyi szélsőséges csoport kivételével a Hitelkárosultak döntő többsége következetesen elutasította, hogy közpénzből oldják meg az adósságproblémát, és azt akarja, hogy a bankok által jogtalanul beszedett összegeket írják jóvá tőketartozásukon, ténylegesen csökkentve adósságukat, mely ez idő szerint a felvett kölcsön kétszeresére-háromszorosára nőtt. Kárpótlást akarnak elszenvedett kárukért.
      Az adófizetők számára elfogadhatatlan, hogy azért költsenek a „mentőcsomagra” közpénzből is, nehogy a bankok túl nagy veszteséget szenvedjenek. Ha a „mentéssel” szemben, a banki érdek kerekedik felül, továbbra sem lesz átfogó megoldás.
      Ha a kormány terve mögött netán’ az a megfontolás húzódnék meg, hogy a banki visszaélésekért saját magát is felelősség terheli, akkor ne az adófizetőkkel fizettesse meg saját felelősségének árát, hanem vizsgálja felül a bankokkal szemben folytatott eddigi politikáját – áll az MSZF közleményében. Máskülönben az emberek okkal juthatnának arra a következtetésre, hogy a jelenlegi politikai vezetés az adófizetőkkel akarja megfizettetni a közeledő választások előtt a devizahiteleseknek teendő gesztusának árát, azaz hatalmon maradását – véli a Magyar Szociális Fórum.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: