Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. augusztus 30., péntek

Új politikai erőt akar a Magyar Szociális Fórum

   Erősödik az igény egy olyan új politikai erő iránt, amely kész vállalni, hogy megállítja az elszegényedést, és hozzáfog a több mint két évtizede mélyülő szakadék betemetéséhez gazdagok és szegények között.  Közömbösnek tartják, pártként lépne-e színre, vagy választási koalícióként, inkább azt tartják lényegesnek, hogy megjelenjen végre egy épkézláb szociális orientációjú erő, és lehessen rá szavazni a következő választásokon. Sokaknak, nagyon sokaknak elegük van már abból, hogy rendre csalatkozniuk kellett azokban, akiket megtiszteltek bizalmukkal. A kiábrándulás jelei nem csak a jelenlegi hatalommal szemben mutatkoznak, hanem elődeikkel szemben is, hiszen politikájukkal, és magatartásukkal nagyban hozzájárultak a jobboldal kétharmados parlamenti többségének létrejöttéhez, hibáikból pedig képtelenek voltak levonni a szükséges politikai tanulságot és személyi konzekvenciát. Igény van egy új erőre, mely markánsan megkülönböztethető minden más ismert párttól, mert célja sok millió honfitársunk legalapvetőbb létszükségleteinek kielégítése.
    A Magyar Szociális Fórum felismerte ezt az igényt, és úgy döntött, hogy részt vesz egy olyan új választási közösségben, amely a dolgozó, alkotó, egész életét ledolgozott nyugdíjas társadalmi többség érdekeit akarja bejuttatni a parlamentbe, és – kellő választói támogatottság esetén – 2014-től akár hatalmi tényezőként is érvényre juttassa a bérből, fizetésből és nyugdíjból élő többség érdekeit.
    Magyarországon ma több mint 40 százalékra becsülik azoknak a szavazásra jogosultaknak az arányát, akik a parlamentben helyet foglaló egyik pártra sem szavaznának a következő választáson.  Nincs kizárva, hogy ennél is nagyobb a fennálló állapotokkal elégedetlenek aránya. Bátran vállalnunk kell a megmérettetést egy olyan választási-összefogás, vagy párt keretében, amelynek fő célja az elosztási viszonyok módosítása a munkából élők javára.  
    Ennek megvalósításáért tartjuk augusztus 31-én, szombaton 10.00 órakor politikai tanácskozásunkat a Magyarok Házában, Budapest, V. ker. Semmelweis u. 3. (Astoria) I. emeleti Bartók teremben, melyre mindazokat várjuk, akik céljainkkal egyetértenek, és készek tenni is megvalósításukért. Szeretnénk, ha Ön is bekapcsolódna az új választási-politikai közösségbe, akár jelöltség vállalásával is.
A tanácskozás előadója: Simó Endre, az MSZF alapítószervezője

Nincsenek megjegyzések: