Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. január 15., szerda

A Hitelkárosultak elítélik a bankrobbantást – MSZF

Budapest, 2014. január 14. kedd
      A Magyar Szociális Fórum kedden a deviza-hitelkárosultak ellen irányuló provokációnak minősítette és elítélte a Budapesten hétfőn elkövetett bankrobbantást.
    A merénylet nem megoldja a Hitelkárosultak problémáját, hanem mérsékli a károsultak érdekérvényesítő képességét. Azoknak a kezére játszik, akik a bankokat akarják „áldozatként” feltüntetni a megkárosított embermilliók helyett, és meg akarják hiúsítani, hogy a profit rovására szülessen jogi megoldás – áll a társadalmi mozgalom kedden kiadott közleményében.
    Az MSZF felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy a robbantásos merényletet a Kúria Hitelkárosultakkal szemben hozott december 16-i döntése után követték el akkor, amikor a kormány – négyévi késlekedés után – még mindig nem tudja, mi tévő legyen a hitelszerződésekkel és a belőlük fakadó elszámolással kapcsolatban. Ez az állapot melegágya a szélsőséges megnyilvánulásoknak – írják.
    Az MSZF óva inti a kormányt, hogy „rendcsinálással” helyettesítse a devizahitel-probléma átfogó megoldását. Az adminisztratív hajlamok erősödésére utalnak a fokozott biztonsági intézkedések a bankok védelmében, továbbá az ellenőrzések és a megfigyelések szigorítása. A hozott intézkedések nem indokolhatóak pusztán azzal, hogy a robbantó bűnöst kézre akarják keríteni, hiszen hatásuk nem csak elrettentő, hanem megfélemlítő is.
     „A hatósági rend nem pótolhatja a társadalmi rendet, azt, hogy további huzavona és választási megfontolások helyett kényszerítő jogi megoldás szülessék a Hitelkárosultak javára, és az őket megkárosító hitelezők rovására. A korrekt megoldásnak ki kell zárnia, hogy a hitelezettek kárát részben az adófizetők pénzéből fizessék meg” – szögezte le a Magyar Szociális Fórum.+++

Nincsenek megjegyzések: