Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. május 2., csütörtök

Kiállás a kilakoltatásra ítélt 11 fős kőbányai család mellett – MSZFBudapest, 2013. április 29. hétfő

     A Budapest X. kerületi önkormányzat kitűzte annak a kilakoltatásnak az időpontját, amely egy 11 fős családot fenyeget azzal, hogy az utcán köt ki. Az embertelenség megakadályozása érdekében a Magyar Szociális Fórum – eleget téve a család meghívásának – csütörtök délelőttre sajtóértekezletet hívott össze a család otthonába.
    A családanya, Faragó Ferenc Mihályné tíz gyermeket nevelt fel becsülettel, szegényen, rokkantan. 200-250 ezer Forintból kell megélniük, ebből nem futja lakbérre és távfűtésre. Tetemes adósságuk miatt akarják kilakoltatni őket, köztük kiskorú gyerekeiket önkormányzati lakásukból. Nincs hová menniük.
    A Magyar Szociális Fórum április 15-én levélben kérte Kovács Róbert kőbányai polgármestertől, hogy biztosítson nekik más, emberhez méltó lakhatást, mielőtt végzetes lépésre szánná magát, de a polgármester nem válaszolt. Az MSZF jelezte: nem fogja tétlenül szemlélni, hogy a népes családot az utcára tegyék.
    Az MSZF közölte: a sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt 11 órakor tartják a Faragó család lakásán. Címe: Budapest, X. kerület Kápolna u. 13. V. emelet 36.+++

(Az ügy előzményei lásd a www.mszfszk.hu weboldalt!)


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: