Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. május 10., péntek

Magyar és európai kezdeményezés a megélhetéshez szükséges garantált alapjövedelem bevezetéséről

Budapest, 2013. május 10. péntek
  Magyar civil szervezetek és társadalmi mozgalmak pénteken felhívással fordultak minden magyar állampolgárhoz, hogy aláírásával fejezze ki arra irányuló akaratát, hogy az Európai Unióban, így Magyarországon bevezessék a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet (FNA), s  mindenkinek biztosítsák az emberhez méltó megélhetéshez szükséges alapjövedelmet – tudatta a Magyar Szociális Fórum, a felhívás egyik aláírója.
    Az Első Magyar Egyesület a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért, Az Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány (emberiseg.hu), a Magyar Szociális Fórum, az Arany Liliom Alapítvány, és az Emberközpontú Országért Mozgalom szerint „nem nézhetjük többé tétlenül, hogy sok embertársunk megalázott életkörülmények között éljen, ne biztosítsák nekik a puszta fizikai létezéshez, s a megélhetéshez nélkülözhetetlen jövedelmet.”
     Meg vagyunk győződve arról, hogy a világméretű műszaki fejlődés elérte azt a szintet, amelyen biztosítani lehet minden ember alapszükségleteinek kielégítését. Meggyőződésünk, hogy változtatni kell a jelenlegi pénzügyi, gazdasági, politikai szerkezeten ahhoz, hogy az ember meg tudjon élni – áll a közös felhívásban.
      A nevezett magyar civilszervezetek és társadalmi mozgalmak arra kérik az embereket, hogy csatlakozzanak az Európai Unió 27 országában megkezdődött aláírásgyűjtéshez, s egy millió aláírás európai méretű közös összegyűjtésével érjék el, hogy az Európai Parlament napirendre tűzze a kezdeményezést, és választ adjon rá. Mi ehhez a kezdeményezéshez nem csak a nevünket adjuk, hanem mozgósítunk is arra, hogy siker koronázza. El akarjuk érni a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) bevezetését hazánkban és Európában – írják a felhívásban.
       Az aláírásgyűjtés internetes honlapokon folyik: a http://basicincome2013.eu/ubi/signup-page/, a http://alapjovedelem.hu/ és a http://alapjovedelem.org/ oldalakon. Részletes tájékoztatást nyújt az http://basicincome2013.eu/ubi/hu/kezdemenyezes/ oldal.
      A magyar civilek felhívásának teljes szövege megtalálható a www.mszfszk.hu oldalon.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: