Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. szeptember 10., kedd

Rokkantak segítettek otthonhoz jutni a rokkantnak

Szeged, Budapest, 2013. szeptember 10. kedd

     Kilakoltatás előtt álló amputált lábú rokkantat segítettek fedélhez jutni rokkant embertársai – számolt róla be kedden a Magyar Szociális Fórum rokkantvédelmi csoportja.
    A 60 éves Batonay Sándort élettársa szólította fel, hogy hagyja el lakását, mert láb nélkül nem akar vele élni, csak nyűg volna a nyakán. Tíz éve éltek együtt, amikor amputálni kellett a férfi motorbalesetben megsérült fél lábát.  Agyvérzésen és két szívinfarktuson is átesett, ráadásul súlyos cukorbetegségben is szenved. Batonay Sándor, lábamputációjáig 56 ezer Forint rokkantsági ellátásban részesült, utána 49 ezer Forintra csökkentették az összeget. Mivel nincs hová költöznie, a Máltai Szeretetszolgálathoz, a Kézen fogva Alapítványhoz, a Baptista Szeretetszolgálathoz és a MEOSZ-hoz fordult segítségért, de nem tudtak segíteni rajta.
     Mozgássérült ismerőse ajánlotta fel neki otthonát, ahonnan elköltözött. A beköltözés feltételéül szabta, hogy Batonay kifizessen 150 ezer Forint közmű-díjtartozást. „Kérem, aki tud, segítsen!” – fordult a Magyar Szociális Fórum rokkantvédelmi csoportjához, mely azonnal cselekedett. Demeter Éva, az MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportjának vezetője az MSZF honlapján mozgósította a közvéleményt a segítségnyújtásra, kapcsolatba lépett a lakást felajánló Bartus Mónikával, és a segítséget ajánló Rokkant Számkivetettek Társasága Érdekvédő Mozgalommal (ROSTA). Pénzadományok érkeztek az amputált lábú férfi címére, akinek eddig a törlesztendő tartozás egynegyedét sikerült összegyűjtenie.  A példás társadalmi összefogás eredményeként abban bíznak, hogy mielőbb összegyűlik a 150 ezer Forint, visszakapcsolják a villanyt és a gázt, és a rokkant férfi beköltözhet új otthonába.
     A Magyar Szociális Fórum köszöni mindazoknak az emberségét, akik segítettek, és segíteni szeretnének bajba jutott embertársunkon.
     A felajánlásokat a www.mszfszk.hu weboldalon megadott címre lehet eljuttatni. +++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: