Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. szeptember 4., szerda

Sonline: Igazát keresi a közmunkás: ha kell, bírósághoz fordul

Kaposvár : Radó József Attiláné azt mondja, nem hagyja annyiban, ami vele történt, ha kell, bírósághoz fordul. Elmondása szerint három hónapos közmunkára vették föl Kaposvárra, hajléktalanok után kellett takarítania.

   – Két hónapot ledolgoztam, majd sajnos elkaptam egy fertőző betegséget, s táppénzre kellett mennem – mondta a panaszos. –  Papírokkal tudom igazolni, hogy a betegségem miatt kellett otthon maradnom, s e közben felmondtak nekem. Amikor le akartam adni a táppénzes papíromat, közölték velem, nincs miért leadni, ugyanis megszüntették a foglalkoztatásomat. Tisztességtelennek érzem a velem történteket, még most is kezelésekre járok, ezért nem hagyom annyiban a dolgot, bírósághoz fordulok – helyezte kilátásba Radó József Attiláné.

– A hölgynek 2013. augusztus 5-én lejárt a táppénze, de még augusztus 9-én sem jött dolgozni – reagált megkeresésünkre Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője. – Elbocsátására ekkor került sor, hiszen a munkáját el kell látni, és sokan várnak egy ilyen álláslehetőségre. Feladata egyébként nem a hajléktalanok utáni takarítás volt, hanem a belváros utcáinak, parkjainak seprése, rendben tartása.

Miután Radóné állítása szerint betegségét munka közben kapta el, annak is utánajártunk, hogy a közmunkásoknak milyen védőoltást, védőfelszerelést biztosít a város. Hartner Rudolf szerint a munka típusától függően kapnak a dolgozók védőoltást, védőfelszerelést. – A hölgy oltást nem kapott, mivel csak kullancs ellen oltatják a közmunkásokat, ha olyan helyen dolgoznak – tette hozzá a városgondnokság vezetője. – A vakcina beadását a doktornő sem javasolta, mivel augusztus 31-ig szóló szerződésébe a három oltás bele sem fért volna. Védőkesztyűt viszont kapott a dolgozó.
Kaposvár egyébként jelenleg több mint 400 közmunkást foglalkoztat.

Nincsenek megjegyzések: