Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. szeptember 21., szombat

Sonline:- Segítő kezet nyújtanak az időseknek Kaposváron is

Kísérleti közmunkaprogram indul el Kaposváron.
Az előzetes tervek szerint negyven álláskereső vesz majd részt abban a kezdeményezésben, amely az itt élő idős emberek életviszonyainak segítését hivatott elősegíteni. Azok akik bekerültek a programba, várhatóan nettó 60 ezer körüli összeget kaphatnak majd a munkájukért havonta, amely valljuk be őszintén, hogy nem sok tekintettel arra, hogy többségében főiskolai végzettséggel rendelkezőket, vagy akár több szakmával elhelyezkedni nem tudókat alkalmaznak. 
A program csak kísérleti, így nem tudni róla bővebbet, azonban sejtéseink alapján ez nem szól másról, mint a pályázati pénzek lenyúlássáról, majd ezt követően a program sikertelenségére hivatkozva ismét nehéz helyzetbe kerül majd az a negyven foglalkoztatott, akik lehetőséget kaptak egy rövid időre. Persze ne legyen így!

Ajánljuk a Sonline.hu cikkét a témában.
Segítő kezet nyújtanak az időseknek Kaposváron is

KAPOSVÁR: Négy somogyi település mellett Kaposvár is csatlakozott a Segítő Kezek országos mintaprogramhoz, amelynek keretében közfoglalkoztatottak gondoskodnak idős emberekről.

– Jelenleg 475 ezer 80 év feletti ember él hazánkban, s számuk évről-évre nő – hangsúlyozta a program gazdája,Jeneiné Rubovszky Csilla idősügyi miniszteri biztos csütörtökön Kaposváron. – Kötelességünk róluk gondoskodni, őket segíteni. A belügyminiszter segítségének köszönhetően 377 közfoglalkoztatottat tudunk bevonni a szeptemberben induló programba.

Kaposváron 2868 idős ember él. Őket keresik fel jövő héten a segítők, akik megbízólevelet és fényképes igazolványt kaptak a várostól. Felajánlják munkájukat, s ha azt kéri az idős, akkor naponta visszajárnak majd hozzá. Negyven középfokú végzettségű, jelenleg munka nélkül élő embert választottak ki a feladatra. – Bevásárolnak, kitakarítanak, kiváltják a receptet, vagy akár egy jót beszélgetnek majd vele – mondta a sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester. – A Segítő Kezek Programot május végéig támogatja az állam. Ám ha igény lesz rá, a város ezt követően sem hagyja magára az időseket, és folytatja a programot.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, hogy 2010-ben jelentősen megváltozott az idősügyi politika hazánkban, a nyugdíjak reálértéke megmaradt ezt követően.

(Sonline.hu, Márkus Kata)

Nincsenek megjegyzések: