Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. szeptember 25., szerda

Magyar Szociális Fórum a garantált alapjövedelem intézményesítéséről

Budapest, 2013. szeptember 25. Szerda

     A Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerdán teljes támogatásáról biztosította Szili Katalin független képviselő törvényhozási kezdeményezését a feltétel nélküli, alanyi jogon garantált alapjövedelem magyarországi intézményesítéséről.
    Az MSZF július 4-én terjesztette Szili Katalin elé a garantált alapjövedelem bevezetésére vonatkozó javaslatát. Az emberjogi szervezet azzal indokolta politikai kezdeményezését, hogy emberhez méltó megélhetést biztosítsanak több millió olyan magyar embernek, aki jelenleg legalapvetőbb létfenntartási szükségleteit sem tudja kielégíteni. Kezdeményezésével a Szociális Fórum egyúttal a rendszerkorrekció tartalmát és irányát is meg kívánta jelölni.
    Az MSZF azt javasolta Szili Katalinnak, hogy a garantált alapjövedelem magyarországi bevezetését avassák annak az új politikai erőnek a legfőbb követelésévé, amelynek a Magyar Szociális Fórum képviselői is alapító tagjai.
    „Bízunk benne, hogy a garantált alapjövedelemről az országgyűlés szociális bizottsága elé hétfőn beterjesztett indítvány nem csak azoknak az ellenzéki pártoknak a támogatására számíthat, amelyek szintén napirendre tűzték a kérdést, hanem a kormánypártokéra is. Országos ügyről van szó, mindenkinek kötelessége szembenézni a megélhetési válsággal, és széles rétegek elvárásával. A garantált alapjövedelem bevezetése eszköz ahhoz, hogy véget vessenek az elszegényedésnek, és emberhez méltó megélhetést biztosítsanak sok millió olyan honfitársunknak, aki jelenleg emberalatti állapotban él, és semmi reménye sincs arra, hogy valaha is el tudna helyezkedni” – írják.
    A magyar törvényhozás elé terjesztett javaslat része annak az európai polgári kezdeményezésnek, amely arra irányul, hogy az Európai Unióban is intézményesítsék a feltétel nélkül garantált alapjövedelmet.+++


Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: