Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. január 18., vasárnap

Civilek konferenciája az európai békéért Merkellel és Putyinnal

Budapest, 2015. január 17. szombat (MSZF)

      Magyarország az európai békéért Merkellel és Putyinnal címmel civil béketanácskozást tartanak vasárnap délelőtt 10 órakor Budapesten, a Magyarok Házában – tudatta a Magyar Békekört szervező Szociális Fórum.
      A tanácskozást Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása elé időzítették, azzal a céllal, hogy Magyarország vállalkozzon békéltető, közvetítői szerepre Kelet és Nyugat között az európai katonai konfliktus elkerülése végett.
      Állásfoglalás-tervezetükben azt javasolják a magyar kormánynak, tegyen ajánlatot Angela Merkel német kancellárnak és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arra, hogy készítsenek elő, és Budapesten rendezzenek meg egy összeurópai biztonsági- és együttműködési konferenciát. (A magyar miniszterelnök az Európai Néppárt albufeirai /Portugália/ tanácskozásán, június 16-án kezdeményezte egy pán-európai konferencia összehívását Oroszország részvételével azért, hogy együttélési megállapodást kössenek Oroszországgal a következő 20-25 évre.)
     A béke-konferenciára meghívták a kormány képviselőjét is.
     A civilek figyelmeztetni akarják a kormányt és a közvéleményt az energiaellátási vészhelyzetre, mely abból adódhat, hogy Oroszország – Ukrajna és a NATO oroszellenessége miatt – megszüntetné az Ukrajnán át vezető gázszállítást, és Törökország felé irányítaná át. Reagálni fognak az ukrán katonai mozgósításra is, melynek keretében január 20-tól háromezer 20 és 60 év közötti kárpátaljai magyart is a kelet-ukrajnai frontra irányítanának, továbbá arra a kijevi tervre, hogy megfosszák kettős állampolgárságuktól a kárpátaljai magyarokat.+++

 Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: