Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. január 20., kedd

Lemondott a polgármester, mert nem akart hazudni és okiratot hamisítani a közmunkával

Németh István, a baranyai Gyöngyfa polgármestere lemondott tisztségéről, miután kikérte a helyi Rendőrkapitány véleményét is, miszerint, ha ő leigazolja a valódi munkát nem végző közmunkások tevékenységét, akkor bizony okirathamisítást követ el.
Márpedig - nyilatkozta Németh István a sajtónak - normális munkát nem tud adni a település, van egy háromszáz méteres árok, azt szokták gazolni 36-an, már vagy fél éve.

A 64 éves polgármester a NOL.hu munkatársainak, január 2-i lemondását így magyarázta: 
Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom, a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét.
A közmunkások rendszeresen nem jönnek dolgozni, elhagyják a munkahelyüket, s ha itt vannak, akkor sincs haszna a tevékenységüknek. Igaz, nincs is mit csináljanak, hisz más munkát nem tudunk nekik adni, mint az árok takarítást. Van itt egy 300 méter hosszú árok, azt pucolják 36-an fél éve, de nincs látszata.
A 140 lelkes Gyöngyfán, az aktív korúak 70-80 százaléka állástalan, ezért azt tervezte, hogy három családot rávesz, legyenek agrárvállalkozók, termeljenek a házuk körüli kertben. Kertészkedjenek, tartsanak állatokat. Az önkormányzat adót vetett volna ki a külterületi földekre, s az ebből befolyt 15 millió forintból támogatták volna a kezdő vállalkozókat, a közmunkások pedig besegítettek volna nekik.

A tervet kezdetben sokan támogatták, ezért meg is választották polgármesternek az őszi voksoláson, a választások után viszont hamar kiderült, hogy valójában senki nem akar vállalkozni, tehát gazdálkodni, termelni, dolgozni. Németh pedig nem érti, hiszen maga is 30 évig gazdálkodó volt és most nyugdíjasként is, még öt tehénnel képes sajtot gyártani, tehát igazán jó példa volna. Mindezeken felül pedig, mivel esze is van, úgy döntött, hogy nem fog asszisztálni egy össznépi idióta színjátékhoz, amivel ráadásul még törvényt is sérthetne (már ha számonkérné rajta valaki):
Ezek az emberek elégedettek a közmunkával, s azzal, hogy így jár az egészségügyi ellátás és gyarapodik a nyugdíjalapjuk. Kevésnek tartják ugyan a havi 50 ezret, ezért dolgozni sem akarnak érte, na meg látják, hogy egy ekkora faluban nincs is nagyon munka a közterületen. Nekem kellene állandóan felügyelni őket, hogy rendesen végzik-e a dolgukat, de én nem ezért lettem polgármester. Lemondásom előtt megkérdeztem a körzetközpont, Szentlőrinc rendőrkapitányát arról, hogy amikor én igazolom, hogy a nem dolgozó közmunkások dolgoznak, elkövetek-e bűncselekményt.

Ő azt felelte, igen, és hogyha ezt hivatalosan bevallom, meg kell gyanúsítson. Jó, feleltem, akkor nem vallom be. Sokan azt mondták, ne törődjek az egésszel, hisz ezen az alapon valamennyi polgármester bűnös. Lehet, de én nem csinálom tovább. Tudni kell még, hogy Gyöngyfán az előző faluvezetés nem indított a közmunkásoknak kertészetet, ami a rájuk fordított pénz tizedét sem hozza vissza. Arra jók, hogy tisztességtelen konkurenciát teremtsenek a kistermelőknek. Nem is értem, hogy az unió miért engedi ezt meg?
Százmilliárdok mennek el a semmire. Ezt a pénzt értelmes, munkahelyteremtő programokra kellene költeni. De olyan nincs a kormánynak. A közmunka egy választási húzás, nem visz sehová. Az állástalanok hálásak a kevés, de biztos bért jelentő közmunkáért, és ezért támogatják a kormányt. A jövő senkit se érdekel.

(Forrás: http://www.hirarena.com/)

Nincsenek megjegyzések: