Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. január 25., vasárnap

Hír24- Nem lehet egész évben árkot tisztítani

A kistelepülések vezetői élesen bírálják a közmunkaprogramot – sokkal hasznosabban kellene tölteni a dolgozók idejét és költeni a pénzt.


„Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét” – ezzel indokolta lemondását a baranyai Gyöngyfa polgármestere a napokban. Mindezt azzal követi el, hogy igazolja, hogy a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, értelmetlen az általuk végzett munka.
A Sonline.hu több somogyi falu polgármesterét és közmunkását is megkérdezte minderről. Komlósdon, Heresznyén és Somogyaracson is ugyanazt hallották: a közmunkaprogram átgondolatlan, úgy határozzák meg, hogy nem ismerik az adott település sajátosságait. A kis falvakban nincs annyi munka, ami folyamatos feladatot adna a nagy számú közmunkásnak.
Lad polgármestere szerint jó programokkal piacképes terméket állíthatnának elő a települések, összefogással sikerrel jelenhetnének meg a piacon, ehhez az is kellene, hogy megszűnjön a program rugalmatlansága. Bolhón, Komlósdon, Somogyaracson és Péterhidán is úgy látják a faluvezetők, hogy nem lehet egész évben végezni az árkok, erdők, parkok tisztítását, a vízelvezetők, hidak, átjárók, földutak karbantartását. Egy kis faluban egy-két munkás hasznosan tudja végezni a napi teendőket, de van, ahol mindenki munkanélküli.
A kormányzatnak inkább olyan programban kellene gondolkodnia, melyben földhöz juttatnák a rászorulókat, működőképes háztáji gazdaságok jönnének létre, ez vezetné vissza valóban az embereket a munka világába – vélték többen is egybehangzóan.

Nincsenek megjegyzések: