Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. február 14., szombat

A Magyar Békekör találkozót kért Putyintól

Budapest, 2015. február 12. csütörtök (MSZF)

   A Magyar Békekör találkozót kért Vlagyimir Putyintól február 17-én esedékes budapesti látogatásakor. Szeretnék az orosz elnök tudomására hozni, hogy a magyar nép túlnyomó többsége békében és jó viszonyban akar élni Oroszországgal, és elutasítja a NATO keleti terjeszkedését – áll csütörtöki közleményükben.
   A Magyar Békekör a békét követelő más magyar civil szervezetekkel összefogva országos béketanácskozást tart 2015. február 17-én Putyin elnök budapesti látogatásához időzítve. Ez a gyűlés Budapesten lesz, helyszínét később közlik.
   A Magyar Békekör és a magyar nép nagy többsége elítéli Oroszország zsarolását, az Ukrajna felfegyverzését fontolgató amerikai tervet, amit Barack Obama 2015. február 10-én közölt Angela Merkel német kancellárral Washingtonban.
   Elítéljük és visszautasítjuk a kijevi mozgósítást, amit szintén ezen a napon egészített ki Porosenko ukrán elnök azzal, hogy háborús behívóparancsot kapnak Ukrajna fegyverre fogható lakói nemzetiségre való tekintet nélkül, és ez ellen nem emelhetnek kifogást.
   „Oroszországnak joga van garantálni biztonságát a NATO keleti terjeszkedésével szemben, és joga van védelmezni az Ukrajnában élő 7,5 millió orosz embert, akinek lakóhelye, a Donbasz ellen Kijev hadsereget vet be” – áll a közleményben.
   A Békekör a továbbiakban ezt írja: „Természetesen nem várjuk a NATO-tól, hogy megvallja valódi szándékát: geopolitikai térhódítását, és étvágyát az orosz nyersanyag kincsekre. Azt várjuk, hogy reálpolitikát folytasson, és belássa, hogy Oroszország nem fog behódolni neki. A nyugati szövetségeseknek tudomásul kell venniük, hogy nem tehetik többé azt, amit akarnak. Megváltozott a világ, felül kell vizsgálniuk keleti stratégiájukat, és egyenjogú együttműködésre kell berendezkedniük Oroszországgal, Kínával, és a január 1-én megalakult Eurázsiai Gazdasági Unióval” – írják.
   A Magyar Békekör és a békeszerető, józan magyarság kiáll Magyarország keleti kapcsolatainak a kölcsönös tisztelet és a keresztény elvek alapján álló ápolása mellett. Nemzeti érdeknek tartja a keleti nyitás politikáját, és azt reméli, hogy a békés együttélés, és az együttműködés felülkerekedik a hódító hajlamokon, és új típusú biztonsági, gazdasági és emberjogi megegyezéshez vezet Kelet és Nyugat között.
   A Békekör ennek előmozdításában megkülönböztetett szerepet szán a békeszerető embereknek, és társadalmaiknak. Szeretné, ha az orosz elnök és a magyar miniszterelnök felkarolná egy európai civil békekonferencia budapesti összehívására vonatkozó kezdeményezését, és ezzel is elősegítené egy Helsinki-típusú államközi együttműködési konferencia összehívását, mely új politikai és jogi keretbe foglalná a megváltozott erőviszonyokból fakadó nemzetközi realitást, a katonai szembesülés helyett.
   A Magyar Békekör hazánk nemzeti érdekének tartja a békét és a jó viszonyt Kelettel és Nyugattal egyaránt.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: