Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. február 14., szombat

A szegénység ellen tiltakozott az MSZP Kaposváron

Jó dolog, hogy az MSZP is kiáll azért, ahogy más ellenzéki pártok is már azért, hogy a közmunkásokat ugyanazok a jogok illessék meg mint amik korábban voltak, kérdés miért nem érdekli jelen döntéshozókat ezen fontos kérdés és probléma.

2015. február 13. Sonline

Élelmiszert osztott az MSZP a somogyi kormányhivatal előtt, hogy ezzel tiltakozzanak a szegénység ellen. Harangozó Gábor, a párt megyei elnöke, és Pintér Attila kaposvári elnök elmondta: bár erről eltérőek az adatok, de több mint három millió magyar ember érintett, közülük 600-700 ezren mélyszegénységben élnek.

A magyar társadalom 26,7 százaléka él a létminiumon vagy alatta, ez a szám Szlovákiában 10 százalék. A kormánnyal szemben, amely az egyén felelősségét veti fel, a szocialisták az állami segítséget hiányolják. Követelik, hogy az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját csökkentsék, mert az emberek 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy naponta nem tudnak megfelelő minőségű ételt venni az árak miatt. 

A minimálbér nettó összegét 88 ezer forintra emeljék, a közszféra béreinek pedig 5 százalékos növelését kérik, és azt, hogy a közmunkásokat ugyanazok a jogok illessék meg, mint másokat. Célul tűzték ki, hogy megállítsák a vidék leszakadását, mert az EU 276 régiója közül a Dél-Dunántúl a 16. legszegényebb. Az MSZP felhívására mintegy 30-40 rászoruló gyűlt össze Kaposváron, hogy átvegye az élelmiszer-csomagot. 


Nincsenek megjegyzések: