Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2015. május 15., péntek

Brüsszelnek nem tetszik a közmunkaprogram

Közzétette az uniós tagállamok számára készített országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásait szerdán az Európai Bizottság, amely Magyarország esetében öt ajánlást fogalmazott meg. Brüsszelnek többek között nem tetszik a magyar közmunkaprogram, és a szektorspecifikus adó sem.

Az Európai Bizottság honlapján nyilvánosságra hozott dokumentumban Brüsszel első helyen azt javasolja Magyarországnak, hogy a középtávra előirányzott strukturális deficit elérésének érdekében hajtson végre fiskális kiigazítást, idén a bruttó hazai termék (GDP) 0,5, jövőre pedig 0,6 százalékának megfelelő mértékben.
Csökkenteni kell a szektoradót

A bizottság emellett egyebek között javasolja a kormánynak, hogy tegyen intézkedéseket a reálgazdaság normális finanszírozásának helyreállítására, csökkentse a piactorzító szektorspecifikus adókat, a közmunkára fordított költségvetési forrásokat irányítsa át az aktív munkaerőpiaci intézkedések megvalósítására, valamint növelje a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a romák részvételét az oktatásban.

Herdáljuk az ország pénzét

A közmunkaprogrammal többen nem értenek egyet. Januárban lemondott a baranyai Gyöngyfa polgármestere, mert szerinte hivatali visszaélést követ el azzal, ha igazolja, dolgoznak a falu közmunkásai. Németh István szerint a kormány óriási összegeket költ a közmunkaprogramra, pedig semmi értelme. A 148 fős falu első embere január 2-án lemondott, mert úgy érzi, csak herdálják az ország pénzét. 
Megfigyelik a közmunkásokat

A napokban derült ki, hogy Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését.

A munkaköri leírásukban a közmunkások tájékoztatást is kapnak arról, hogy"a munkaügyi eligazításokról és a munkaidőben történő munkavégzésről bármikor hang-, video- és fényképfelvétel készülhet".

(forrás: origo.hu)

Nincsenek megjegyzések: