Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. október 19., péntek

A 2010-es pénzüket követelik a közmunkások

Öt pontba sűrítette követeléseit a Közmunkások Szakszervezete (KSZ), melynek vezetői országjáró körútjuk során a héten Somogyot keresték fel.

Eddig nagyjából 130 hazai településre látogattak el az érdekvédők, a közelmúltban megalakult szakszervezetnek már csaknem 4000 tagja van. A 12 hete zajló körút legutóbbi állomása megyénk volt, ahol számos polgármesterrel és közmunkással találkoztak a KSZ vezetői. 
– Jövőre legalább a 2010-es szintet állítsák vissza a közmunkásoknak – hangoztatta Kaposváron, pénteki sajtótájékoztatóján Kordás László főtitkár. Felidézte: amíg korábban 8 órai munkáért 60 200 forintot kaptak a közmunkások, most 47 ezer forintra számíthatnak. A kifizetésekre célozva jelezte: ne hetente, hanem havonta adjanak pénzt az embereknek, hogy maradjon némi tartalék a sárga csekkek befizetésére is.

Az új Munkatörvénykönyve kapcsán rámutatott: a közmunkások számára hátrányos szabadságolási előírásokat újra kell alkotni, mint ahogy azt is el kívánják érni, hogy a jelenleginél hosszabb munkalehetőséget kapjanak azokon a településeken az emberek, ahol nincs más elhelyezkedési lehetőség. A pályakezdők esélyeinek javítását is szorgalmazza a KSZ. Barát Endre elnök hangsúlyozta: a tagtoborzással párhuzamosan építik ki a szakszervezet országos hálózatát. Minél erőteljesebb és hatékonyabb segítséget kívánnak adni a közmunkásoknak, akik zömét szakmunkások alkotják, ám van köztük építészmérnök, dráma szociológus és diplomás ápoló is.

Forrás: (sonline.hu)

Nincsenek megjegyzések: