Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. október 8., hétfő

Nemzetközi feljelentés Orbán ellen


Kedves barátaim!

Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy a kanadai média guru, Marshall McLuhan tanácsára ("you can't drive into the future looking into a rearview mirror"), - (Nem lehet a jövő felé haladni, ha folyton a visszapillantó tükröt bámuljuk. - szerk) az iprotest.hu felszólítására, és az 56-os forradalom 55. évfordulójának alkalmával, elindítottuk a Kanadai Magyar Demokratikus Chartát (www.hungariancharter.com). Első lépésként, feljelentettük az Orbán kormányt a nemzetközi közvélemény bíróságán.

Vádiraunk nem Magyarországot, nem a magyar népet, hanem az Orbán-kormányt bírálja, minősíti. Azt állítjuk,hogy az Orbán kormány az Európai Unió tagállamai közül elsőként fordult szembe a nemzetközileg elfogadott demokratikus alapelvekkel. Letért a demokrácia útvonaláról és erőltetett módon menetelteti hazánkat az önkényuralomba. A Kanadai Magyar Demokratikus Charta arra is felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy az önkényuralom kórokozója nem ismer földrajzi határokat, és mint a pestis, az egész nemzetközi közösséget veszélyezteti. Tiltakozunk az ellen, hogy a kapitalizmus válságából, a kapitokráciába - a kapitalizmus és az autokrácia kényszerházasságába sodorjanak mindnyájunkat. Mi nem akarunk egy ilyen családban élni !! Gondolom, Ti sem.

Elismerjük, hogy az Orbán-kormány széles társadalmi támogatással és nagy parlamenti többséggel került a hatalomba 2010. májusában, (ez "széles" társadalmi támogatottság a választási rendszer sajátosságainak köszönhetően mindössze csak a választópolgárok 35.7%-a volt - szerk) miután az előző kormányzó pártok elvesztették a magyar nép bizalmát. De Kanadába is eljutott Tocqueville több mint kétszáz évvel ezelőtti intelme a többség túlhatalmával kapcsolatban. Orbánék arra tettek ígéretet, hogy kétharmados parlamenti többségükkel 1 millió munkahelyet teremtenek, dinamikus fejlődési pályára állítják az országot és megerősítik az ország demokratikus talpazatát. Tetteikkel azonban mind a három ígéretükkel szembe menetelnek. A szükséges és jól megalapozott gazdasági reformok helyett kapkodás, rögtönzés és gazdasági fosztogatás folyik. A javak és juttatások többségét azok kapják, akik már eddig is jómódúak voltak. Azoktól vonják el a legtöbbet, akiknek eddig is a legkevesebb jutott. A fosztogató gazdasági magatartást pedig a demokratikus alapértékek megszegése, a társadalmi párbeszéd elfojtása, illetve, az önkényuralom alapjainak kiépítése követte. Ez a gazdasági, politikai stratégia egyre jobban veszélyezteti az ország stabilitását, az ország fejlődésének fenntarthatóságát, Európa biztonságát.

Göllner András
Feljelentésünkkel azt szeretnék elérni, hogy Magyarország visszaszerezze korábbi nemzetközi tekintélyét, az emberek ismét félelem nélkül gyakorolhassák polgári és emberi jogaikat, visszatérjen a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása, a szólás és sajtó szabadsága, az igazságszolgáltatás függetlensége, az esélyegyenlőség, az emberi méltóság tiszteletben tartása és mindazok a demokratikus értékek, amelyeket az Orbán kormány, felelőtlen magatartásával röpke, másfél év alatt elherdált. A KMDC arra kéri a nemzetközi közvéleményt formáló szervezeteket, hogy ne hagyják szó nélkül, ne tűrjék tovább a magyar emberek polgári és emberi jogainak semmibevételét, emeljék fel a szavukat mindazon jelenségekkel szemben, amelyek egész Európát és Észak-Amerikát is veszélybe sodorhatják.

Tiltakozásunkat eljuttatjuk az EU parlamenti képviselők asztalára mielőtt Orbán Viktor Brüsszelbe érkezik Október 23-án. Postázzuk vádiratunkat az amerikai kongresszus, a kanadai képviselői testület, és előbb utóbb, az összes Európai Unió tagállam képviselő testületének. Magyarországon, az összes diplomáciai képviselet is kézhez kapja a Kanadai Magyar Demokratikus Charta vádiratát. Dolgozunk.

Kedves barátaim. Kérlek továbbítsátok felhívásunkat saját barátaitok felé. Fogjuk meg egymás kezét. Csatlakozzatok aláírásotokkal a Kanadai Magyar Demokratikus Charta kezdeményezéséhez. Bízzunk Martin Luther King szavaiban - we shall overcome !!! (legyőzzük - szerk)

Barátsággal,

Göllner András

A Kanadai Magyar Demokratikus Charta Alapítója, Nemzetközi Szóvivője

Nincsenek megjegyzések: