Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. október 7., vasárnap

Nyolc gyermekes családot készülnek kilakoltatni a XV. kerületben


Budapest, 2012. október 5. péntek

     Nyolc gyermekes családot készülnek kilakoltatni a főváros XV. kerületében, Újpalotán – tudatta a Magyar Szociális Fórum a szülők pénteki közlésére hivatkozva.
     A Zsókavár utca 28. alatti önkormányzati lakásban élő 47 éves Farkas Józsefet és 41 éves élettársát, Csiki Andreát, és gyermekeiket azért akarja kilakoltatni a László Tamás vezette polgármesteri hivatal, mert közel egy millió forint közüzemi díjtartozást halmoztak föl. Farkas József elmondta a Magyar Szociális Fórum szervezőjének, nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy kifizessék a tartozásukat, hiszen ő maga alkalmi munkákból él, az asszony pedig otthon van a gyerekekkel. Segítséget sem kapnak, hogy rendezni tudják a tartozást. Legkisebb gyermekük egy éves, a legnagyobb pedig 19. A nyolc gyermek közül kettő súlyos beteg.
     Lakbérleti szerződésük november 30-án jár le, a XV. kerületi önkormányzat pedig nem hosszabbítja meg többé.
     „Mi csak próbálunk élni, és a gyerekeinket felnevelni, kiiskoláztatni, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, amilyenben mi vagyunk. Kérem, segítsenek, mert nem látok kiutat ebből a helyzetből” – tárta helyzetüket a nyilvánosság elé Farkas József.
     Mivel nincs hová menniük, és az utcára kerülhetnek, a szülők most attól tartanak, hogy elveszik tőlük a gyermekeiket, és állami gondozásba veszik őket.
     A Magyar Szociális Fórum értesülései szerint a XV. kerületben kétszáz felé közelít a kilakoltatások száma. „A kerület hangos a kilakoltatásoktól” – mondják az ott élők. László Tamás polgármester, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője júliusban személyesen rendelte el a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné (Emma néni) és 15 éves unokájának kilakoltatását ugyancsak önkormányzati lakásukból.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: