Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. október 8., kedd

A közmunkások 6 pontja

Levelet írt az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció vezetőinek a közmunkások szakszervezete, azt kérdezve, támogatják-e követeléseiket.
Erről Nyakó István, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke, szocialista országgyűlési képviselő számolt be újságíróknak szerdán.
  
A szakszervezet hat pontból álló követeléslistáját Vécsi István elnök, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselőjelöltje ismertette.
  
Ezek között szerepel, hogy a közmunkások kerüljenek vissza a munkatörvénykönyv hatálya alá, illetve hogy a 8 órában foglalkoztatottak megkapják a nettó minimálbért. Emellett olyan munkahelyteremtő politikát szorgalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy minden családban legyen valaki, aki egész évben dolgozhat.
  
Hozzátette, ahhoz, hogy tiszta lelkiismerettel támogathassák az ellenzéki pártokat, tudniuk kell, hogyan állnak követeléseikhez.
  
Nyakó István ezt kérdésre azzal egészítette ki, véleményük szerint a baloldali demokratikus ellenzéki pártoknak kell és lehet esélyük leváltaniuk az Orbán-kormányt, ezért fordultak Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz, Bajnai Gordonhoz, az Együtt-PM szövetség vezetőjéhez és Gyurcsány Ferenchez, a DK elnökéhez. Az LMP-t viszont nem sorolják ebbe a körbe.
  
Kordás László, a szakszervezet főtitkára azt mondta: 15 megyéből eddig tízezren jelezték csatlakozási szándékukat az érdekképviselethez. Felidézte, hogy az Orbán-kormány a 60 ezer forintos nettó minimálbérről 47 ezer forintra csökkentette a közmunkások járandóságát, amely ma is csak 49 ezer forint. A szakszervezet legfontosabb célja e megkülönböztetés felszámolása.
  
Komjáthi Imre, a szervezet társelnöke, a korábbi "éhségmenetek" egyik szervezője úgy összegezte a közmunkások céljait, hogy munkát, kenyeret és tisztességes bért szeretnének.

Nincsenek megjegyzések: