Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. október 31., csütörtök

Folytatódik a Nagy Közmunka Átverés

Az MSZP, mint a baloldali értékek egyetlen hiteles képviselője minden egyes új munkahelynek örül. Azonban a Fidesz-kormány közmunkaprogramnak csúfolt átverése egyre megalázóbb helyzetbe hozza, és kizsákmányolja a munkára várókat.
Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz a közmunkaprogram szabályozását úgy változtatgatja, hogy az kizárólag a statisztikáknak legyen jó, ne az embereknek. Tény, hogy az Orbán-kormány képtelen olyan gazdaságpolitikára, mely a versenyszférában teremthetne tartós munkahelyeket, így eszetlenül pumpálja a közmunkaprogramot egyre nagyobbra.
Mivel parancsba van adva a rekordszámú közmunkás felvétele, és már a szabályozás is lehetővé teszi, így a munkaügyi központok felszólítás nélkül törlik az adatbázisból azokat a munkakeresőket, akik nem fogadják el a felajánlott közmunkát. Teszik ezt úgy, hogy sokszor azt sem lehet tudni, mi az a munka (pl. hivatali vagy kültéri), amit felajánlanak.
Így a munkanélküliek száma csökken (valójában persze nem, mert csak a regisztráltak köréből kerülnek ki), a közmunkások száma pedig az állami erőszak hatására nő. Ez nem valódi foglalkoztatáspolitika, hanem trükk a számokkal és a legkiszolgáltatottabb emberek átverése.
Az MSZP igazságot fog szolgáltatni minden kisembernek, akik nap mint nap a hátukon viszik az országot. Nem átverésre, hanem igazságos, valódi munkahelyteremtő politikára van szükség!
 
Nyakó István
országgyűlési képviselő
 
Kordás László,
a Közmunkás Szakszervezet főtitkára

(mszp.hu/)

Nincsenek megjegyzések: