Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. október 16., szerda

Télen is lesz fizetés

Idén először télen is kapnak fizetést a közmunkában dolgozók. Csak Kaposváron több mint 200 embert foglalkoztatnak majd, sőt képzést is indítanak nekik.

 A közmunkásoknak télen képzéseket indítanak, és ezért még fizetést is kapnak. Csak Kaposváron 232-en jelentkezhetnek a programba.
10 ember munkáját irányítja Király Istvánné. Ő is közhasznú munkásként dolgozik a városgondnokságnál, már 4 éve. Középfokú végzettsége miatt brigádvezető.
Most az őszi levélszedési munkákhoz toborozza embereit. Ilyenkor ugyanis 25 ezer köbméter levél hullik le a városban, ezért szükség van mindenkire a napi gereblyézéshez.

- Elosztottuk a várost különböző utcákra és kerületekre úgy, hogy a szállítás a hét ugyanazon napján, ugyanazon a területén történjen. Ebben van egy rend és mindig arra a napra gereblyézik össze a levelet a közmunkások, amikor másnap a szállítás megtörténik - árulta Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf.

Az őszi munkák után sem áll meg a közhasznúak foglalkoztatása. A kormány ugyanis idén először télen is alkalmazná őket.
- Én nagyon örülök ennek a téli közmunka programnak. Igaz, hogy nem nagy összeg a kereset, de sokkal több mint a segély, és így könnyebben el tudom tartani a családomat - mondta a Kaposvári Városgondnokság közhasznú munkása, Király Istvánné.

A téli közmunka programban csak korlátozott számban vehetnek részt munkások és egy képzési rendszerben is részt kell venniük.
- Ez a program képzéssel társul. A részt vevő személyek 2013 novemberében és jövő év áprilisában dolgoznak, a közte lévő hónapban pedig különböző képzésekben vesznek részt - árulta el a Kaposvári Szociális Iroda vezetője, Budai Józsefné.

Lehet választani például a motorfűrész- és kisgépkezelő, a zöldség-gyümölcs feldolgozó, a konyhai kisegítő, a település karbantartó, a kulturális rendezvényszervező és a házi betegápoló képzés közül is.

Jelenleg Kaposváron 473-an dolgoznak közmunka programban. Közülük télen 232-en folytathatják a munkát. Újdonság, hogy mindenki 8 órás állásban dolgozhat és végzettségtől függően havi 63400 illetve 49400 forintot kap majd kézbe. 

(Kapospont.hu)

Nincsenek megjegyzések: