Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. május 25., vasárnap

Békekonferencia a keletinyitás-politika támogatása jegyében

Budapest, 2014. május 25. Vasárnap (MSZF)


      Békekonferenciát hívott össze hét társadalmi és politikai szervezet jövő vasárnapra, hogy hangot adjon a magyar nép békeakaratának az ukrán válság közepette. A tanácskozást a Magyarok Házában tartják és nyitva áll minden olyan szervezet és szerveződés előtt, amely békés politikai megoldást akar Ukrajnában, és támogatja a keletinyitás-politikát, mert a kelet-nyugati együttműködést a béke és a nemzeti fejlődés zálogának tartja – tudatta a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal vasárnapi közleményében.
      A sajtónyilvánosság előtt tartott konferenciáról nyilatkozatot fognak kiadni, melynek szövegét jelenleg egyeztetik. A dokumentum-tervezet Magyarország nemzeti érdekének tartja a keleti nyitás politikájának folytatását az Európai Unió és a NATO tagjaként. Ugyanakkor elítéli azt a tervet, hogy Magyarországra, vagy más kelet-európai országokba idegen NATO-csapatokat telepítsenek, és bázist adjanak egy esetleges támadáshoz Oroszország ellen.
      A Béke-kerekasztal szervezői abban jelölik meg a magyar kormány teendőit a konfliktussal terhes helyzetben, hogy elutasítson mindennemű katonai megoldást, és – Ukrajna szomszédjaként - segítsen a szembenálló felek tárgyalóasztalhoz ültetésében, egy semleges, a környezetével békében élő, a Kelettel és Nyugattal egyaránt együttműködő ukrán politika létrejöttében.
      A szervezetekhez és a béke mellett elkötelezett csoportokhoz és személyekhez intézett felhívásában az MSZF a következőket írja: „Mutassunk kiutat a válságból! Helyezzük a hangsúlyt az Ukrajnában élő nemzetek, nemzeti kisebbségek, etnikumok egyenjogúságára, és bevonásukra a központi hatalomba egy föderatív Ukrajna keretében! Szólítsuk fel a kormányt az aktív békediplomáciára! Követeljük, hogy a NATO iránti hűséget senki se értelmezze a szembenállás melletti elkötelezettségként, lemondásként gazdasági érdekeinkről, szembefordulásként nemzeti érdekeinkkel!” +++

 Jelentkezni lehet:

Nincsenek megjegyzések: