Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. május 30., péntek

Civilek budapesti békekonferenciája az Ukrajnában elfajuló helyzetben


Budapest, 2014. május 30. péntek (MSZF)


     Az Ukrajnában elfajuló polgárháború közepette magyar civil szervezetek vasárnap kerekasztal-tanácskozást tartanak, hogy hangot adjanak a magyar nép békeakaratának, és elítéljék a NATO katonai főparancsnokának azt a tervét, hogy egyes kelet-európai országokba idegen NATO-csapatokat telepítsenek, bázist adjanak egy esetleges támadáshoz Oroszország ellen, és felvonulási, vagy átvonulási tereppé változtassák hazánk földjét – jelentette a békekonferenciát kezdeményező Magyar Szociális Fórum.
     A Magyarok Házában vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő, és a sajtó számára nyitott tanácskozás résztvevői békés kiutat akarnak mutatni a válságból, hogy – mint írják – „a konfliktus az Ukrajnában élő népek és minden más nép javára oldódjék meg”. Azt akarják, hogy a magyar kormány folytassa a „Keletre nyitás” politikáját.
     Az ukrajnai politikai rendezés kulcskérdésének tartják a nemzetiségek, a nemzeti kisebbségek közti megegyezést egy olyan föderáció keretében, amely elismeri a népek egyenjogúságát, szavatolja a nyelvhasználati, a kulturális és a politikai jogokat, a sokféle ukrajnai kisebbség anyaországhoz fűződő közösségi és emberi jogait, köztük a kárpátaljai magyarságét is.
     A konferencia véglegesítés alatt álló zárónyilatkozatában arra készülnek, hogy Magyarország nemzeti érdekének minősítsék a békét, és a politikai rendezés érdekében „aktív békediplomáciára” szólítsák fel a magyar kormányt.+++


Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: