Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. május 27., kedd

M E G H Í V Ó B É K E K O N F E R E N C I Á R A

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal meghívja Tisztelt Szervezetüket a 2014. június 1-én (vasárnap) 10-13 óra között tartott Béke-kerekasztal tanácskozásra
Helyszíne: Magyarok Háza, Csontváry terem. Budapest, V. ker. Semmelweis u. 1-3.
Regisztráció: 9.30 órától

A béke-konferencián, mely végig nyilvános a sajtó előtt, 5-7 perces felszólalási lehetőséget biztosítunk minden olyan szervezet képviselőjének, amely egyetért a tanácskozás felhívásban megfogalmazott céljával, és előzetesen jelezte részvételi szándékát a magyarszocialisforumj@gmail.com címen.

A Békekonferencia

Célja legyen a magyar civil társadalom közös akaratnyilvánítása a béke mellett, a békés politikai megoldásért, a kelet-nyugati együttműködés elmélyítéséért. Minden szervezet kapjon szót 5-8 percben, a résztvevők számától függően. A Kerekasztal résztvevői adjanak ki közös nyilatkozatot. A nyilatkozat szövegét előzetesen egyeztessük a neten. A szövegtervet a konferenciát kezdeményező MSZF bocsássa a résztvevők rendelkezésére, hogy a végleges nyilatkozat a konferencia előtt már elkészüljön. A sajtó számára a tanácskozás végén hozzuk nyilvánosságra.
Javasoljuk, hogy a tanácskozás végig legyen nyitott a sajtó előtt.

Tartalma: A Kerekasztalnál hazánk békéhez és békés együttműködéséhez fűződő érdekéből induljunk ki. A magyar nép békeakaratából. Utasítsuk vissza, hogy hazánkba idegen katonai erőket telepítsenek, bázist adjanak egy esetleges támadáshoz Oroszország ellen, felvonulási tereppé változtassák hazánk földjét! Mutassunk kiutat a válságból! Helyezzük a hangsúlyt az Ukrajnában élő nemzetek, nemzeti kisebbségek, etnikumok egyenjogúságára, és bevonásukra a központi hatalomba egy föderatív Ukrajna keretében. Szólítsuk fel a kormányt az aktív békediplomáciára. Követeljük, hogy a NATO iránti hűséget senki se értelmezze a szembenállás melletti elkötelezettségként, lemondásként gazdasági érdekeinkről, szembefordulásként nemzeti érdekeinkkel.

2014. május 26.

Nincsenek megjegyzések: