Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. május 10., szombat

NATO-csapatok Magyarországon? – Választ kér az MSZF

 Budapest, 2014. május 7. szerda

     A Magyar Szociális Fórum szerdán arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy adjon világos választ arra a kérdésre, vajon engedélyezné-e NATO-csapatok bevonulását Magyarországra.  A kérdés megválaszolása azért vált aktuálissá a Fórum szerint, mert Philip Breedlove tábornok, a NATO főparancsnoka kedden felszólította a NATO- tagállamait, fontolják meg, hogy tartósan csapatokat állomásoztassanak egyes kelet-európai országokban.
     Az amerikai tábornok jelezte, hogy kezdeményezését a NATO-államok vezető tisztségviselői elé terjeszti azzal a szándékkal, hogy felülvizsgálják a nyugati katonai szövetség európai jelenlétét, csapatainak diszlokációját, és megerősítsék azoknak a kelet-európai országoknak a védelmét, amelyek attól tartanak, hogy Oroszország a biztonságukat fenyegeti.
     A „Munkát-Békét-Biztos megélhetést” jelszaváról ismert Magyar Szociális Fórum arra kérte az ország leendő új miniszterelnökét, közölje az országgal, vajon a kormány előállt-e olyan igénnyel, hogy NATO-csapatok jöjjenek Magyarországra. Továbbá hogyan viszonyul a megbízott kormányfő ahhoz a lengyel és balti kéréshez, amely NATO erők ottani tartós állomásoztatására vonatkozik.
     Az MSZF emlékeztette Orbán Viktort arra, hogy három nappal ezelőtt hozzá írt levelében aktívabb békediplomáciára kérte őt és kormányát a polgárháborúval fenyegető ukrán helyzetben, az éleződő nemzetközi feszültség közepette. Az MSZF levelében, melyre még nem érkezett válasz, többek között ez áll: „Szeretnénk, ha a ’keleti nyitás’ eddigi politikája nem kerülne veszélybe, hanem megerősödne, és Ön kellő határozottságot tanúsítana azoknak az amerikai és NATO-köröknek a nyomásával szemben, amelyek szemmel láthatóan éket akarnak verni Európa és Oroszország közé, és a katonai szembeállás felélesztésétől sem riadnak vissza.”+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: