Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. november 14., péntek

Civil diplomácia a békés együttműködésért Oroszországgal

Budapest, 2014. november 13. csütörtök (MSZF)

     A Magyar Békekör csütörtökön találkozót kezdeményezett a magyar kormány megbízottjával a keleti nyitás politikája, nevezetesen az Oroszországgal való békés együttműködés előmozdításáért – tudatta a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum.
    A civil szervezetekből és kisebb politikai csoportosulásokból szerveződő Békekör levélben fordult Budai Gyulához, az Oroszország Által Elrendelt Embargóból Fakadó Külgazdasági Intézkedésekért Felelős Miniszteri Biztoshoz, hogy tárgyaljon háromtagú civil delegációjukkal az Oroszország ellen irányuló szankciókról, és az orosz ellenszankciók hazánkra gyakorolt hatásáról. Orbán Viktor miniszterelnököt pedig arra kérték, hogy segítse elő a találkozó létrejöttét.
    A két politikusnak csütörtökön elküldött levelében a Magyar Békekör Magyarország nemzeti érdekének minősíti a keleti nyitás politikáját, és a jó viszony ápolását Oroszországgal, Kínával, és az eurázsiai gazdasági közösséggel. Nemzeti érdeknek tartják a szankcióktól mentes, zavartalan gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal, és a magyar nemzetgazdasági fejlődés szempontjából alapvetően fontos energiaellátás biztosítását, a Déli Áramlat gázvezeték felépítését.
    A Magyar Békekör álláspontja szerint – a washingtoni nyomással ellentétesen - Moszkvából semmiféle nyomás nem tapasztalható arra, hogy Magyarország ne éljen jó viszonyban és barátságban Amerikával és az EU-val.
    A békés jövő érdekében a Magyar Békekör fontosnak tartja a civil diplomácia aktivizálását idehaza és európai szinten.
    „Tekintettel arra, hogy a magyar kormány keleti nyitás politikája több ponton találkozik a Magyar Békekör irányvonalával, találkozót kezdeményezünk a kormány megbízottaival, hogy társadalmilag is alátámasszunk egy jövőbe mutató, ígéretes folyamatot” – írta a Békekör nevében eljuttatott levélben Simó Endre szervező.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: