Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. november 25., kedd

Civil diplomáciai misszió a Külügyminisztériumban – Varsói felhívás

Varsó, Budapest, 2014. november 25. kedd (MSZF)
     Szerdán délelőtt civil diplomáciai küldöttség keresi fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Budai Gyula miniszteri biztost, hogy támogatásáról biztosítsa a magyar nemzeti érdekeket szolgáló „keleti nyitás” politikát az amerikai nyomással szemben, és arra ösztönözze a magyar döntéshozókat, hogy vonják vissza hozzájárulásukat a NATO Oroszország ellen irányuló szankcióihoz, így téve okafogyottá az orosz ellenintézkedéseket, nevezetesen a magyar agrártermékekre is kivetett orosz behozatali tilalmat – jelentette a Magyar Szociális Fórum kedden.
     A Magyar Békekör kéttagú küldöttsége, Simó Endre és Takács Gábor tájékoztatni kívánja Budai Gyulát arról, hogy a Magyar Békekör Magyarország nemzeti érdekének tartja a keleti nyitás politika folytatását, és a jó viszony ápolását Oroszországgal, Kínával, az eurázsiai gazdasági közösséggel. Továbbá a szankcióktól mentes, zavartalan gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal, a magyar nemzetgazdasági fejlődés szempontjából alapvetően fontos energiaellátás biztosítását, a Déli Áramlat gázvezeték felépítését – áll a közleményben.
     A civil delegáció szeretné megszerezni a magyar kormány támogatását  ahhoz az európai civil béke-tanácskozáshoz, amelynek célja a szemben álló keleti és nyugati felek tárgyaló asztalhoz ültetése egy új európai biztonsági, gazdasági, kulturális együttműködési rendszer megteremtése, és az emberi jogok érvényre juttatása érdekében.  A kezdeményezéssel Simó Endre, a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum alapítója állt elő vasárnap a közép- és kelet-európai országok geopolitikai helyzetével foglalkozó varsói egyetemi tanácskozáson. Az európai civil társadalomhoz, a békeszerető emberekhez és erőkhöz intézett varsói felhívás szerint latba kell vetni minden erkölcsi erőt, és mozgósító képességet ahhoz, hogy elkerüljék a katonai szembenállást Európában, s helyette új távlatokat tárjanak föl a békés együttműködés előtt. A Békekör úgy látja, hogy álláspontja több ponton találkozik a kormányéval, különös tekintettel Orbán Viktor június 16-i albufeirai kezdeményezésére, hogy hívjanak össze összeurópai konferenciát Oroszország bevonásával, és kössenek együttélési megállapodást vele. Az európai civil konferencián hangot akarnak adni az egyszerű emberek békeakaratának, és arra akarják felszólítani a szemben álló hatalmi tényezőket, hogy új haladó kompromisszummal segítsék elő egy igazságosabb világrend békés megszületését. A konferencia helyszínéül Budapestet javasolják – írja a Békekör a külügyminisztériumi tanácskozás előtt kiadott közleményben.+++
(A megbeszélés 11.00 órakor kezdődik. Utána a Békekör küldöttsége tájékoztatást ad a történtekről.) 
Kiadta: MSZFSZK

Nincsenek megjegyzések: