Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. november 5., szerda

Tiltakozás az adótörvények és a kormány szociális érzéketlensége miatt

Az alábbi észevetéleket juttatta el csoportunk a helyi és az országos sajtó néhány képviselőjének és néhány más érdekvédőknek.


Kaposvár, 2014. november 05. 11:00

Veszélyben a Foglalkoztatást-Helyettesítő (FHT) támogatás is, amely százezreket érint, mert nekik tisztességes munka hiányában ez a havi 22 800 az az összeg, amelyből néha azért enni tudnak!

A FIDESZ kormány a korábbi ezt a támogatási formát ami jelenleg is az aktív korúak, de álláskeresési járadékban nem részesülők, számukra megfelelő munkát nem találók számára folyósítható már többször is módosította.

Módosította akkor, amikor törvénytelenül csökkentette ennek korábbi 28.500 Ft-os havi összegét 22.800 Ft-ra. Törvénytelenség történt akkor amikor megszabták, hogy ezt a támogatást egy családban csak egy személy kaphatja, amely egyébként alaptörvény ellenes!

Most pedig itt az újabb lépés 2015-től csökkenne még ez a 22.800 Ft is:
hvg.hu- "7. Segélyezést érintő döntések: a) 4 év leforgása alatt évente negyedével csökkentik a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat, helyette az érintetteket a közmunkaprogramba vonják be. ...."

2015-től csökkenne a jenlegi havi 22.800 Ft -5.700 Ft-tal ( maradna 2015-ben: havi 17.100 Ft) , majd 2016-tól ismét 5.700 Ft-tal csökkenne tovább (így 2016-ban maradna havi 11.400 Ft), 2017-ben ez újabb 5.700 Ft-tal csökkenne tovább (így 2017-ban maradna havi 5.700 Ft), majd 2018-ban ez a maradék havi 5.700 Ft is megszűnne, így 2019-ben már biztosan nem kapnának ilyen szociális támogatást, mint a Foglalkoztatást-Helyettesítő (FHT) támogatást a rászorulók!

A Közmunka is Munka Blog elítéli a Kormány, az adótörvényekhez benyújtott a szegény embereket érintő, azok életét ellehetetlenítő újabb tervezett szociális intézkedést, mint a jelenlegi aktív korúak ellátását csökkentő és fokozatosan  megszüntető magatartását és a lehetséges törvényalkotási rendelkezését!

A Közmunka is munka Blog követeli a kormánytól a népi párbeszédet és a folyamatok átgondolását és kéri hogy ne csak közmunkát, hanem hosszútávú, nem egy-három hónapos közmunka lehetőséget teremtsenek, segítsenek, hanem hosszabb távúakat és ezekhez minden anyagai forrást adjanak meg minden foglalkoztató számára, így az önkormányzati és állami szervezek mellett a civil szférának is és különösen a nonprofit értékteremtő egyesületeknek is, amik például állami, vagy önkormányzati feladatokat is ellátnak.

A közmunka is Munka Blog követeli továbbá a kormánytól az egyenlő munkáért egyenlő bér jár feltétel teljesülését és kéri, hogy a közmunkások ne legyenek másod és harmad rendű állampolgárok és itt se legyen kettős mérce bérben, szabadságolásokban és munkafeltételekben.

A közmunka is Munka Blog követeli továbbá a kormánytól, hogy ne hozza hátrányos helyzetbe a sok százezer Foglalkoztatást-helyettesítő Támogatásban részesülő állampolgárokat és a sok százezer tisztességes munka hiányában önhibáján kívül lévő állástalan embereket.


Közmunka is Munka Blog
és érdekvédelmi csoport
http://akozmunkaismunka.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések: