Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. június 27., szerda

Közmunka magánterületen: milliós büntetés

Közmunka magánterületen: milliós büntetés Gyöngyöspatának


Húsz napon keresztül nem a szerződés szerinti területen dolgoztatták a Jobbik "mintatelepülésének” közmunkásait. A Kormányhivatal tetten érte a brigádot.

Amint az atv.hu elsőként megírta, a közmunkaprogram keretében szerződtetett munkásokat több ízben is magánterületre vezényelték Gyöngyöspatán.
Állításunkat mind Juhász Oszkár polgármester, mind Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője lejárató szándékú hazugságnak minősítette, noha filmfelvétellel és tanúkkal is igazoltuk azt. A Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja ugyanakkor minket igazolt: helyszíni ellenőrzés során megállapította, hogy a brigád körülbelül húsz napon keresztül nem a szerződésben rögzített önkormányzati földeken, hanem magánterületen dolgozott. Önkormányzati forrásból származó értesülésünk szerint a Munkaügyi Központ gyöngyösi kirendeltsége úgy döntött: a gyöngyöspatai önkormányzat köteles visszafizetni a közmunka programra elnyert támogatás húsz napra arányosan jutó részét és kamatait, mintegy 1,7 millió forintot. Információinkat Lukács Ernő, a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja gyöngyösi kirendeltségének igazgatóhelyettese is megerősítette. Mint elmondta, a közmunkabrigád mintegy két kilométeren keresztül egy öt-hat méteres sávban irtotta az erdőt és a bozótost magánterületen. Ennek annyiban van jelentősége, hogy Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a közelmúltban finomított eredeti álláspontján és azt nyilatkozta: a gyöngyöspatai közmunkások kizárólag az önkormányzat tulajdonában álló területeken dolgoznak, ám olyan esetek előfordulhatnak, hogy még a nagy pontosságú GPS készülékek használata ellenére is 10-20-50 centiméterrel letérnek a megtisztítandó területről, így néhány centiméteren érinthetnek magántulajdonban álló földterületeket. (Hogy miért Mirkóczki nyilatkozgat a gyöngyöspatai önkormányzat nevében - az rejtély.)Azt is megírtuk, hogy több közmunkás, nevük elhallgatását kérő önkormányzati dolgozók valamint egy szomszéd is azt állítja, hogy a brigád napokon keresztül Juhász Oszkár bodzásában dolgozott. A kormányhivatal most lezárult vizsgálata nem erre a területre fókuszált, de úgy tudjuk, a bodzás ügyében is várhatóak újabb fejlemények. A Jobbik színeiben választást nyert Juhász Oszkár tavaly nyár óta vezeti a települést, a párt a törvényesség helyre állítását ígérte kampányában.

atv.hu

Nincsenek megjegyzések: