Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. június 6., szerda

Közmunkássztárjk


sakál- Végre valaki megmozdult! Hajrá Jani drukkolunk neked! Mindenki csatlakozzon és harcoljon az igazáért! A kaposvári városgondnokság igen is szabálytalanul foglalkoztatja a közmunkásokat az alapvető munkavédelmi és munkabiztonsági szabályokat sem tartja be továbbra sem, hiába volt hatósági ellenőrzés!

(Sonline.hu:2012. június 4. 18:20 , Legutóbb frissítve: 2012. június 4. 20:09 Márkus Kata )

Sztrájkol a kisember, a kaposvári
közmunkás az igazát keresi

sztrájkol a közmunkás, a kisember az igazát keresi, sztrájk, kaposvári városgondnokság, hol van manapság a szabad akarat, start munkaprogram, acélbetétes bakancs, kullancs-enkefalitisz elleni védőoltás, felfüggesztettek a munkavégzés alól
KAPOSVÁR Sztrájk. Ezt hirdeti a kaposvári városgondnokság elé kihelyezett tábla hétfőn délelőtt fél tizenegy körül. Sára János azt mondja, délutánig marad. Sőt szerdán a polgármesteri hivatal elé vonul biciklijével ugyanezzel a táblával. Merthogy: hol van manapság a szabad akarat, a jogbiztonság? – kérdi. 


A férfi a START munkaprogram keretében dolgozik a kaposvári városgondnokság alkalmazásában. Erre október végéig lesz lehetősége. – Ahhoz, hogy dolgozhassak, vagyis belépjek START munkaprogramba különféle nyilatkozatokat kellett (volna) aláírnom – mondja Sára János. – Ez így rendben is volna, ám az már nem, amiket alá akartak velem íratni. Például nem írtam alá azt az átadás-átvételi elismervényt, ami arról is szólt, hogy kaptam védőeszközt, konkrétan acélbetétes bakancsot. Semmi ilyesmit nem kaptam, mert nem volt a méretemben, a saját cipőmben dolgoztam. A másik papír szerint a népjóléti miniszter előírta a kullancs-enkefalitisz elleni védőoltást a fertőzött területen dolgozóknak, ám én olyan nyilatkozatot kaptam, amiben lemondok erről. Ezt sem írtam alá, szerettem volna megkapni a védőoltást. – Egy alkalommal pedig felfüggesztettek a munkavégzés alól: szabadnapot kértem adott napra, mert elromlott a biciklim, s majdnem nyolc kilométerre kellett volna mennem dolgozni – teszi hozzá. – Ezt hiányzásnak minősítették. Ezért aztán először felfüggesztettek, majd még ugyanazon a napon visszahelyeztek a munkába. Hétfőn pedig behívattak az irodába, kirúgtak, majd délután ismét visszahelyeztek az állásomba. Jelenleg tehát dolgozhatnék, de ma demonstrálok az igazamért. 
Nem rúgták ki. Nem igaz az állítás, miszerint kirúgtuk Sára Jánost, ilyen nem történt, reagál megkeresésünkre Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője. – Sára János úr az árokásó brigádban dolgozik, oda a munkaügyi központ kiközvetítése kapcsán vette fel a városgondnokság. Ebben a munkakörben nem szükséges acélbetétes bakancsot használni. Szükség esetén, például vízelöntéskor lehet szüksége gumicsizmára, amelyet mindenki megkap, aki ezen a munkaterületen dolgozik. A kullancs elleni védőoltásról írásban nyilatkoztatjuk dolgozóinkat, hogy kérik-e a védőoltást. Saját felelősségük, hogy eldöntsék, élnek-e a lehetőséggel vagy sem. A védőoltást mindenki megkapja, aki kéri. Sára úr nem nyilatkozott, de ha kéri, meg fogja kapni az oltást. Sára úr egyébként az említett napon nem jelent meg munkakezdéskor, melyet hiányzásként írtak be a jelenléti ívbe. Később azt mondta, hogy elromlott a kerékpárja, emiatt nem tudott megjelenni, így utólag engedélyeztük a szabadság kiírását.

Nincsenek megjegyzések: